Végleg bezár a jégpálya

30 év után 2017. január 29-én 21 órakor végleg bezárja kapuit a jégpálya – olvasható a Kazincbarcikai Jégpálya Facebook-oldalán.

„Kedves Korisok!

Imádott retro pályánk 30 év után, 2017. január 29-én, 21 órakor végleg bezárja kapuit. A közönségkorik hétfőtől szerdáig (01.23.-01.25.) kihasználatlanság miatt elmaradnak. Csütörtökön (01.26.) 14 órától vasárnap (01.29.) este 21 óráig az eredeti nyitva tartás szerint várunk minden jégimádót az utolsó csúszásokra!” – posztolta ki Facebook-oldalára a Kazincbarcikai Jégpálya.

Tájékoztatásuk szerint a kihasználatlanság miatt nincs közönségkori hét közben. Mivel délelőtt az iskolai látogatást követően nincs látogatottság, így az egyesület használja edzésre és játékra a pályát, valamint a korisuli. A pálya bezárása az állandóan szigorodó jogszabályoknak és a 30 éves technológiának köszönhető.

Dévényi Tibor műsora a Kazincbarcikai Jégpályáról jelentkezett 1987-ben.

5 hozzászólás

 • Zólyomi Sándorné Ica

  Úgy gondolom nagyon sok város- és város környéki lakó megdöbbenéssel veszi tudomásul ezt a hírt. Valahogy nem tudom elhinni, hogy mindent megtettek az illetékesek azért, hogy a város jégpályája ne ugyan arra a sorsra jusson mint a strandfürdő. Hihetetlen számomra, hogy az iskolák, és egyéb intézmények egy kis rászervezéssel nem tudták volna esetleg a tornaórát itt levezényelni, és az is hihetetlen, hogy a szülők figyelem felhivása után nem lett volna nagyobb a kihasználtság. Lehet hogy én vagyok tájékozatlan e témában, de a kiadott hírforrásokban nem nagyon láttam ezzel kapcsolatos információt, figyelem felhivást a város lakók felé……Ha talán arra hivatkoznak, hogy gazdasági okok miatt, de hogy kihasználtság miatt? – ezt nem tudom elfogadni.

  • Hornyák Balázs

   Kedves Zólyomi Sándorné! Kérem olvassa át újra figyelmesen a cikket, különösen az utolsó mondatot. Senki nem fogta sem gazdasági okokra, sem kihasználatlanságra a jégpálya bezárását. Kihasználatlanság miatt a hétfő-szerdai közönségkorcsolya marad el, ez pedig megszokott a szezon végén, több helyet kapnak a fiatal sportolók. A pálya bezárását a szigorodó jogszabályok és az elavult technológia miatt kell meglépni…

   • Zólyomi Sándorné Ica

    Köszönöm a kiigazítást, valóban az utolsó mondat elkerülte a figyelmem, annyira ledöbbentem a tényen, hogy végleg bezárják a Jégpálya kapuit.

 • Sziky

  kórházi osztályok, strand, koripálya, …. van még mit: sportpálya óvodák, bölcsödék, iskolák, de legelsősorban talán a városházát kéne bezárni. Mindegy, fő hogy van felkockakövezett város a semmit elkerülő utakkal.

 • Pingback: A 90-es évek barcikai szórakozóhelyeiről, különösen a Béke étterem utolsó korszakáról – Barcikai Históriás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .