Közvetlen menetrend szerinti vonattal Kazincbarcikáról Budapestre!

Kismarton Zsolt írása

Az idei év április 3. különleges lesz a kazincbarcikai vasút történetében, hiszen egy új, menetrend szerinti közvetlen vonat fog minden vasárnap 16 óra 35 perckor indulni Kazincbarcikáról Budapestre. A vonat különlegessége, hogy nem érinti Miskolc-Tiszai pályaudvart (!), hanem közvetlenül a miskolci rendezőn Budapest felé veszi az irányt. (Ilyen utoljára több mint 60 éve volt!)

Menetrendje:

KAZINCBARCIKA    16ó 35p

Sajószentpéter             16ó 44p

Sajóecseg                     16ó 50p

MISKOLC-GÖMÖRI 16ó 59p

Nyékládháza                17ó 16p

BUDAPEST-KELETI  19ó 05p

A vonat más állomáson és megállóhelyen nem áll meg! A vonat vészhelyzet esetén is közlekedik, első osztályú kocsit is fog tartalmazni. Érdekes, de ez nem IC – így megszokott IC neve sincs –, hanem csak országos vonatnak van jelölve, így helyjegy váltása NEM lehetséges!

Sajnos jelenleg a vonat összeállításáról még nincs információm.

Reménykedjünk abban, hogy az önkormányzat gyorsan fog reagálni és így legalább ehhez a vonathoz lehetne közvetlen helyi járatú autóbusz a belvárosból! (El tudok képzelni egy 3C és 3D járatot, az egyik Herbolya-Tervtáróról járna az Építők útján át a vasútállomásra – érintve az autóbusz-végállomást is –, valamint a Vájár útról a Mátyás király úton át a vasútállomásra – nem érintve az autóbusz-végállomást!

Mindenesetre majd meglátjuk, hogy ez az új vonat életképes lesz-e, esetleg a MÁV – később – ellenkező irányú vonatot is fog-e indítani Budapestről Kazincbarcikára.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .