Nemzetközi Béketeremtők Ligája: Együtt Borsodért

2022. január 31-én a Nemzetközi Béketeremtők Ligája átvette a korábban Szurasenkó Dániel által alapított „Együtt Borsodért” kezdeményezést. Ettől az időponttól kezdve a szervezet jótékonysági bizottsága felelős a projektért.

A Nemzetközi Béketeremtők Ligája számára fontos a jótékonyság, a marginalitásban élők felé való szolgálat. A szervezet ezért is hozta létre jótékonysági bizottságát, melynek tagjai az ország különböző pontjain élnek és tevékenyen munkálkodnak egy szebb, élhetőbb Magyarországért. Az Együtt Borsodért projekt fő célja, hogy kivétel nélkül, minden borsodi településen létrehozzon karitatív eseményeket. Ennek keretében a szervezet ruhagyűjtést, élelmiszergyűjtést, valamint ezek kiosztását, bútor- és használatitárgy-osztásokat szervez, és mindamellett, hogy megszervezi és lebonyolítja ezeket az eseményeket, a szellemi táplálékra is figyelve, folytatja a Szurasenkó Dániel által korábban megálmodott „Érted! Érted?” című előadás-sorozatot! Az „Érted! Érted?” célja, hogy rászoruló fiataloknak adjon reményt, és mutasson nekik egy szebb, élhetőbb jövőképet. Életvezetési tanácsadást, motivációs előadásokat és tréningeket szerveznek azoknak a fiataloknak (14-22 éves korosztály részére), akik szeretnének küzdeni álmaikért, hisznek a képességeikben és ezért képesek is tenni. Jótékonysági akcióiknál a Nemzetközi Béketeremtők Ligája a januártól novemberig tartó időszakot preferálja, ugyanis azt tapasztalják, hogy a legtöbb segélyszervezet és karitatív nonprofit alapítvány és egyesület az ünnepek alkalmával fókuszál a rászorulókra. Ők azonban egész évben szeretnének figyelni azokra, akik szükségben élnek, és rendszeresen szeretnék segíteni a borsodi településeken élőket tartósélelmiszer-csomagokkal, fertőtlenítőszerekkel, tisztítószerekkel és egyéb használati tárgyakkal. A Nemzetközi Béketeremtők Ligája elnöke 2022. február 8-án indul el, hogy tárgyaljon a különböző települések vezetőivel, hogy megszülethessenek a megállapodások, létrejöhessenek lerakatok és raktárak, ahol tárolhatják azoknak a jóakaratú embereknek az adományát, akik szeretnének segíteni a rászorulókon.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .