Újkazinci Baráti Kör és Barcika Hangjai Egyesület: közös nőnapi rendezvény

Kálmánné Katalin írása

Az Újkazinci Baráti Kör és Barcika Hangjai Egyesület közös nőnapi rendezvényt tartott a Kocka Pub és Ételbárban. Tulajdonképpen megnyitó műsor is volt, mert a felújítást követően ezen a napon, március 4-én nyitott ki újra a vendéglátóegység – a hely, ahol a gasztronómia találkozik a művészettel.

Miért is mondják, hogy virágot a virágnak? Mert a nőben mindenütt és minden korban megnyilatkozik a virágok szeretete, a maga iránt való gondosság és a mások iránt való figyelem. Mert a nők maguk a nyiladozó virágok: sárga rózsák, piros rózsák, lila orchideák, tulipánok, és mind, ami létezik. Ezzel a bevezetővel kezdődött az Újkazinci Baráti Kör és a Barcika Hangjai Egyesület közös nőnapi rendezvénye, amelyen részt vettek a rudolftelepi és a kurityáni nyugdíjas klubok tagjai is.

Hogy a nap kiváltképp a nőkről, minden csak a nőkről és virágokról szóljon, a műsorukat is így állították össze. A program első részében egy rendkívül elismert hölgy volt meghívott vendégük, a számtalan díjjal, elismeréssel rendelkező Orosz Margit költőnő, a Bánvölgye poétája, a Magyar kultúra lovagja, Bánhorváti díszpolgára. Itt került bemutatásra a költőnő „Ágoston dala” című legújabb kötete.

„Gyermek vagyok felnőttben,

látszatra már megnőttem,

de mindenhol ott vagyok,

(mert) lélekben gyermek vagyok,

ajtót nyitok tegnapra,

azon lépek a mába”

Ezzel a mottóval indul, és a gyermekversek világába kalauzolja a gyerek- és felnőtt olvasókat az író. „Nem a képzelet szülte mesék világába, inkább a hétköznapokba, amit a dolgokra, történések re való gyermeki rácsodálkozás mozgat szülői, csipetnyi nagyszülői tapasztalattal, derűvel fűszerezve.” Igazi szórakoztató olvasmány, mely verseket tulajdonképpen az élet írta, unokája ihlette, és hogy a gyermekek is élvezzék, melléklete egy kifestőkönyv.

A vidám hangulatú könyvbemutató után a program második része igazi mulatós hangulatban telt. A zenés ajándékkosárból megszólaló dalok mind a virágokról és nőkről szóltak, amelyekre a férfiak táncra hívták a virágokat jelképező öltözetben megjelenő hölgyeket. A rózsákat, tulipánokat, orchideát, gyöngyvirágot, orgonát. A nőnapi összejövetel közös vacsorával folytatódott, és a részt vevő hölgyek a műsort követően egy-egy szál virággal térhettek haza, melyet Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ajándékozott részükre. A könnyed hangulatú, szórakoztató rendezvény házigazdái Horváthné Sánta Ildikó és Gál Gábor voltak.

A köszöntő események ezzel még nem zárultak, a társaság meghívást kapott a miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub és a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége közös nőnapi köszöntő műsorára, ahol a klub amatőr művészein túl többek között a televíziós nótaműsorokból is ismert, a Dankó Rádió közkedvelt dalénekese, Gáspár Anni is nótacsokrokat énekel.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .