Farsangoltak a nyugdíjasok

Kálmánné Katalin írása

Február a farsang hava, ami nem csak a gyerekekről szól, egyre inkább elterjedt a felnőttek és bizony a nyugdíjasok körében is.

A térségben már szokássá vált, ha valamelyik klub valamilyen rendezvényt tart, arra meghívják a partnerklubokat is. Így történt ez február  24-én is, amikor nyugdíjasok farsangoltak a Kurityáni Művelődési Ház és Könyvtár Közhasznú Egyesületnél.

Az egyesület meghívót küldött a kazincbarcikai Újkazinci Baráti Körnek, a Barcika Hangjai Egyesületnek, az alberttelepi Őszikék Nyugdíjas Klubnak, akikkel évek óta jó kapcsolatokat ápolnak. A vidám farsangi vetélkedőre érkezőket megterített asztal fogadta, az egyéb sós és édes sütemények mellett, a hagyományos farsangi fánkot és a mini-képviselőfánkot kóstolhatták meg a vendégek.

Látszott, hogy a szépkorúak lelkesen készültek a farsangra, ötletekből nem volt hiány, rendkívüli fantáziával készítették jelmezeiket, és a jól összekovácsolt társaság kiváló hangulatú farsangi mulatságot kerekített.

Szalóczi Jánosné, azaz Lúdas Matyi köszöntőjét követően kidobolta a  arsangi jelmezbemutató kezdetét, ami nem csak egyszerű felvonulás volt, hanem a farsangi vetélkedő kezdete is. Ugyanis a közönségnek ki kellett találnia, kit takar a jelmez. A jelmezek bemutatását követően activityfeladványokkal is megmérkőztek a megjelentek, majd ezt a zenés, táncos program követte.

A rendezvényen részt vett Szabó Gergely, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke, aki elismerését fejezte ki, elköszönéskor kifejtette, hogy jó volt látni az életvidám, egymást és közösségeket szerető embereket. Ez egy igazi érték, sok ilyen csoportra,  cselekvő baráti közösségre van szükség.

A szépkorúak, mint már megannyiszor, ismét megmutatták, hogy nem korfüggő a játék, a vigalom. Reméljük, ezzel a vidám délutánnal sikeresen elűztük a telet és vele együtt a járványt is, mostantól már jön a jó idő, a tavasz, és megindulhat a szabad közösségi élet, amelyre már oly sokan vártunk.

Fotók: Szabó Gergely

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .