Barcikai Históriás Helytörténeti Alapítvány

Az 1990-2000 között megjelent Barcikai Históriás c. lap iránti érdeklődés hívta életre a www.barcikaihistorias.hu honlapot, amelyre folyamatosan kerültek, illetve kerülnek fel a régebbi lapszámok anyagai. Már az induláskor, 2015-ben felmerült, hogy újabb cikkekkel, fotókkal lenne érdemes bővíteni a honlap tartalmát, hiszen feldolgozni való téma és dokumentum szerencsére van bőven – és a város történetének nagyobb része is még a „szemtanúk szavaival” mesélhető el.

Az új írások, cikkek, interjúk kedvező fogadtatását látva, közel háromévi működés után döntött úgy kicsiny „szerkesztőségünk”, hogy hivatalosabb formában folytatja a város történetének feltáró munkáját. Remélve, hogy be tud vonni és vonzani olyan anyagi forrásokat, amelyek lehetővé teszik a honlap további működésének fenntartását, illetve bővítését, valamint lehetőséget teremtenek a helytörténeti kutatások szélesebb körű terjesztésére, megismertetésére.

Terveink között szerepel (illetve ezek bizonyos, néhol kezdetleges formáival már találkozhatott az Olvasó) tematikus összeállítások (füzetek, periodikák) nyomtatott kiadása, könyvek megjelentetése, helytörténeti adatbázisok (könyv- és kiadványgyűjtemény, fotótár – egyfajta „helyi Fortepan”) létrehozása, rendezvények, kiállítások megvalósítása, egy helytörténeti múzeum anyagához való hozzájárulás. *

E célok megvalósítása érdekében hoztuk létre a Barcikai Históriás Helytörténeti Alapítványt, amelyet a Miskolci Törvényszék 05-01-00 64.515 sorszám alatt, 15.Pk.60.144/2017/6. jelű határozata alapján 2018. február 8-án nyilvántartásba vett. **

A nyílt alapítvány ügyvezető szerve a kuratórium. A kuratórium elnöke: Takács Zsolt; a kuratórium tagjai: Kajdacsy Tibor, Kalydy Dóra, Kismarton Zsolt, Lehota Roland.

Az alapítvány adószáma: 18975934-1-05

Az alapítvány statisztikai számjele: 18975934-9499-569-05

Az alapítvány székhelye: 3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 3. 3/10.

Az alapítvány számlavezető bankja: MBH Bank

Az alapítvány számlaszáma: 10101463-03123500-01005000

Az alapítvány alapító okirata, illetve az alapítvánnyal kapcsolatos egyéb dokumentumok előzetes időpont-egyeztetés után megtekinthetőek az alapítvány székhelyén.

Az alapítvány működésével kapcsolatos dokumentumok, hírek online is elérhetőek lesznek a www.barcikaihistorias.hu honlapon.

Tisztelt Olvasó!

Kérjük, támogassa munkánkat!
Őrizzük meg közösen Kazincbarcika múltját – a jelenben a jövőnek.
A pénzbeli támogatás mellett szívesen fogadunk bármilyen a várossal kapcsolatos írott dokumentumot, fotót, tárgyi emléket is. Ne dobja ki – számunkra biztos, hogy hasznos lehet! Ha netán eladásra kínálja, kérjük, akkor is keressen az alábbi elérhetőségek egyikén:
Levélben: 3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 3. 3/10.
E-mailben: barcikaihistorias@gmail.com
szerkesztoseg@barcikaihistorias.hu
Telefonon: 06-70-368-2087 (Takács Zsolt)
Személyesen pedig úgyis összefutunk a városban 🙂

* Az alapító okirat szerinti további tevékenység:
b) Takács István néhai tanácselnök és szerkesztő szellemi/tárgyi hagyatékának ápolása.
d) 2018-tól egyik évben helytörténeti pályázat kiírása, díjazása, másik évben közösségi tevékenység (társadalmi munka) elismerése, díjazása az alapítvány által alapított Barcikai Históriás Helytörténetért, illetve a Barcikai Históriás Közösségért elismerésekkel.

** www.birosag.hu / Civil szervezetek névjegyzéke

One comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .