A Napfény vendéglő története – Újra elérhető nyomtatott formában is a Barcikai Históriás

17 év után újra olvasható nyomtatott formában is a Barcikai Históriás. Az 1990-2000 között megjelent helytörténeti újság újjászerveződött csapatának első kiadványa a legendás Napfény vendéglő történetét mutatja be.

Takács István egykori tanácselnökre, a Barcikai Históriás alapítójára emlékező délutánon ismerkedhettek meg az érdeklődők a helytörténeti magazin első nyomtatott kiadványával november 7-én, kedden az Újkazinci Baráti Körben.

A rendezvényt Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere nyitotta meg, s bevezetőjében felidézte a volt városvezetővel kapcsolatos személyes élményeit, illetve szólt arról az örökségről, amit az utódok a lehetőségek szerint igyekeznek megőrizni a város fejlesztése során.

Takács Zsolt, a barcikaihistorias.hu főszerkesztője 14 darab jellegzetes fotót, illetve két rövid videóbejátszást választott ki ez alkalomra, amelyeken nem csupán az édesapja kazincbarcikai munkássága volt nyomon követhető a BVK-tól a Barcikai Históriásig, de maga a korszak, illetve a várostörténet egy-egy fontos vagy éppen derűs pillanata is. Ez utóbbiakat a baráti kör tagjainak hozzászólásaival, Szitka Péter polgármester észrevételeivel, valamint a régi kollégák, Hazag Mihály, Pétervári György és Fancsik József kommentárjaival sikerült még színesebbé tenni.

A rendezvény zárásaként Takács Zsolt a Barcikai Históriás/barcikaihistorias.hu jövőjével kapcsolatos két fontos bejelentést tett.

Az újság, illetve magazin további biztos működése érdekében elhatároztuk, hogy létrehozzuk a Barcikai Históriás Helytörténeti Alapítványt. Ám ennél kiterjedtebb tevékenységet is szeretnénk folytatni a múlt feltárásában és megőrzésében. Reményeink szerint céljainkról egy hónapon belül részletesebb tájékoztatást tudunk nyújtani.

💡

Ennél konkrétabb a következő 🙂

A „fiatal szerkesztőség régi álma” valósult meg azzal, hogy bemutathattuk első nyomtatott kiadványunkat. Mert bár „online szerkesztőségként” tisztában vagyunk vele, hogy a modern technológiák sokrétűbb és sokkal több lehetőséget nyújtanak egy-egy téma feldolgozásához és bemutatásához, egy-egy cikk, interjú „tálalásához”, elég, ha csak a YouTube-videókra gondolunk, azért mégis csak a nyomtatott az igazi…!!!

Kedves Olvasóink!

Örömmel jelentjük be ez úton is, hogy Barcikai Históriás-füzetek sorozatcím alatt megjelent az online magazinunkon már nagy sikernek örvendő, a Napfény vendéglő történetét bemutató anyagunk nyomtatott változata, első kiadványunk. Kajdacsy Tibor visszaemlékezését kiegészíti benne Szemán Adrienn bájos története, illetve egy rövid ismertető meglepő érdekességekkel magáról az épületről és a környezetéről.

A terveink szerint ebben a formátumban és ezen a néven negyedévente megjelenő Barcikai Históriás-füzetek első kiadványa megrendelhető a szerkesztoseg@barcikaihistorias.hu e-mail címen,

illetve megvásárolható, további információ: kismarton@barcikaihistorias.hu

szerkesztoseg@barcikaihistorias.hu

A kiadvány ára: 400 forint.

Köszönjük szépen! 🙂

One comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .