Tízéves a kazincbarcikai rákbetegeket segítő szervezet – Jubileumi bál az Ádám Jenő Tagiskolában

Tíz év, nagy idő. Nagy idő egy átlagember életében, s még nagyobb azokéban, akik az élet árnyékosabb oldalát is megtapasztalták. Vagyis korunk rettegett kórja, a rákbetegség által érintettek, s a mindennapokban kemény harcot folytató, sok fájdalmat tűrő és gyakran életükért küzdő emberek.A Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület tíz évvel ezelőtt alakult, s éppen az az igény hívta életre, hogy az ilyen betegségben szenvedőknek nyújtson biztonságos kapaszkodót. Segítséget a mindennapok meg- és túléléséhez, a legfontosabb tudnivalók, életvezetési és egyéb tanácsok első kézből és közvetlen módon való megszerzéséhez; sorstársaikkal való rendszeres találkozásokhoz, rehabilitációs- és egyéb programokon való részvételhez; mindeközben egy erős közösséggé kovácsolódva.

„Együtt vívjuk meg a mindennapok csatáit”

A Kazincbarcikán és a környező településeken élő, elsősorban emlőrák betegségben szenvedő hölgyeket támogató és segítő közhasznú szervezet tizedik jubileuma alkalmából nem a hagyományos éves összejövetelét rendezi meg, hanem egy nagyszabású jubileumi bál keretében ünnepel, hogy az ünnep egy kis kikapcsolódás és szórakozás is legyen. Emellett pedig azért is fordulnak a nyilvánosság felé, mert szeretnék, ha minél többen osztoznának örömükben, ugyanakkor segítenék, támogatnák céljaikat, munkájukat; rákbetegségben szenvedő és emlőműtéten átesett tagjaik gyógyulását, rehabilitációját.
Így jött egy egész estét betöltő jubileumi bál ötlete, melynek megvalósítása egyszerre óriási kihívás, nagy munka és feladat, de a vezetők elszántak.

– Tíz éve alakultunk azért, hogy segítséget nyújtsunk a műtéten átesett rosszindulatú daganatos betegeknek a gyógyulásban, a rehabilitációban és abban, hogy újra teljes életet éljenek a sorstársak – mondta Tokai Edit, az egyesület elnöke.

– Azóta együtt vívjuk meg a mindennapok csatáit, együtt, egymást segítve, biztatva és bátorítva ezen a hosszú és olykor nagyon nehéz úton. De mindig reménykedve…

Az elmúlt tíz évben kimondhatatlanul sok, szép, emlékezetes és tartalmas rendezvényt, napot tölthettünk el együtt, ami erőt adott a további küzdelmekhez és szakmailag is sokat segített. Munkánkat számos alkalommal elismerték, tagjai vagyunk a Rákbetegek Országos Szervezetének, rendszeresen előadunk konferenciákon, egészségmegőrző- és rehabilitációs programokon.

De ami legalább ilyen fontos, hogy tíz éve együtt vagyunk jóban-rosszban, örömben és bánatban is, ha a sors úgy hozta, de mindig, bizakodva, erősítve a reményt, az összetartozás érzését.

Együtt örültünk elért sikereinknek és együtt is sírtunk, amikor az élet úgy alakította. De tevékenységünk minden mozzanatában érvényesült az emberi méltóság tisztelete, a humánum, a szeretet és a betegtársak iránti felelősségvállalás – mondta Tokai Edit.

Szülinapi ünnep, zene és tánc

A szép jubileumot az egyesület A „REMÉNY” Jubileumi Bál elnevezésű rendezvényével ünnepli meg, melyre február 3-án, szombaton délután négy órától kerül sor a kazincbarcikai Ádám Jenő Tagiskolában.

Ekkor egy jubileumi ünnepség keretében köszöntik a tízéves egyesületet, melynek mottója: „A remény az, ami igazán számít…”. Aztán lesz szórakoztató program, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és Jancsó Dóra színművésznő jóvoltából. Majd gálavacsora és bál következik, melyen Újhelyi István művésztanár felel a jó hangulatért.

Az est együttműködő partnere a Rákbetegek Országos Szervezete, rendezvényszervezője a Göndör Judit által vezetett Borsod-Média Ügynökség.

A szervezők nagy-nagy szeretettel várnak mindenkit, hiszen az est nyitott a városlakók, környéken élők, sőt bárki számára, aki együtt kíván ünnepelni a szervezettel, vagy erkölcsi, anyagi támogatást szeretne nyújtani.

Jegyeket 3800 Ft-os áron és kizárólag elővételben, január 30-áig lehet váltani, a plakátokon jelzett helyeken és módon. A személyes részvételen túl, mellett vagy helyett 1000 Ft-os támogatójegy megváltásával is lehet segíteni a szervezet munkáját. További információ az egyesület vezetőitől kérhető, illetve a Facebookon létrehozott esemény alatt folyamatosan frissítik azokat.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .