Tisztelt Olvasó!

karacsonyÖn a Barcikai Históriás rendhagyó számát tartja a kezében. Rendhagyót, mert nem a szokásos tartalommal és terjedelemben jelent meg. A megszokott, 14-16 oldalon közölt helytörténeti írások helyett a 8 oldalon megjelent lap csak reklámot tartalmaz. Ennek az az oka, hogy 1994-ben lesz Kazincbarcika várossá nyilvánításának 40. évfordulója, s erről a Barcikai Históriás a szokásostól nagyobb terjedelmű és gazdagabb tartalmú szám megjelentetésével kíván megemlékezni. Sokféleképpen szeretné bemutatni a T. Olvasónak azt a négy évtizedet, amelyet Kazincbarcika a várossá nyilvánításról a várossá érésig és napjainkig megtett.

Kazincbarcika polgármesterének az évfordulót köszöntő írásán kívül kronológiai sorrendben helyet kap városunk minden jelentősebb eseménye, a város számos egykori építőjének és mai lakójának visszaemlékezése, a Kazincbarcikáról elszármazottak vallomása és a négy évtized alatt itt megfordult nevezetes személyek nyilatkozata a városról. Részleteket fog közölni a lap a sajtóban, könyvekben Kazincbarcikáról napvilágot látott írásokból, és bemutatja azokat az embereket, akiknek munkássága és ezen keresztül a neve összeforrott Kazincbarcika történetével. Az évfordulóra megjelenő szám azoknak a személyeknek és közületeknek a jegyzékét is tartalmazni fogja, akik, illetve amelyek a lap megjelentetését anyagilag támogatják.

A Barcikai Históriás évfordulós száma bolti kereskedelmi forgalomba nem kerül, mivel csak az olvasók, illetve a közületek által megrendelt példányszámban fog elkészülni, az ára pedig a terjedelemtől (és az inflációtól) függően kb. 25-35 Ft. lesz. Kérem a T. Olvasót, hogy amennyiben az évfordulóra megjelenő számra igényt tart, a lapban található Megrendelőlapot kitöltve legkésőbb 1993. július 30-ig szíveskedjék eljuttatni a szerkesztőhöz, a helyben szokásos bélyeggel ellátva a szerkesztőség címére, vagy szerkesztőség postaládájába bedobva (3700 Kazincbarcika, Kun Béla tér 3. III/3.), vagy a szerkesztőnek személyesen átadva. (Közületek csak a cég nevének és címének feltüntetésével küldjék vissza a Megrendelőlapot, a továbbiak intézése ennek alapján történik majd.) Egyúttal megrendelhetők az eddig megjelent számok is, számonként és példányonként 5 Ft-os áron.

Kérem a T. Olvasót, hogy éljen a fent leírt lehetőségekkel.

Kazincbarcika, 1992. december hó.

A szerkesztő

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .