Mi volt a Tüskebokorban?

kazincbarcikaujsagA Barcikai Históriás jelen számának Emlékeztető című rovatában szerepel, hogy a Kazincbarcika című városi újság Tüskebokor állandó rovata a város életében előforduló hiányosságokat pellengérezte ki, és a hiányosságok okozóit szurkálta tüskéivel. Ezekből találhat néhányat az Olvasó a következő sorokban. Remélhetőleg e tüskék ma már ártalmatlanok, nem szúrnak meg senkit.

Avagy ki tudja?

Drága „galambocskák”

a címe az egyik írásnak. Arról szól, hogy az „F” épület egyik lépcsőházának harmadik emeleti Fő utcára néző ablakán furcsa építmény van. Nagy József lakó galambdúcot épített az épület homlokzatára. (A Kazincbarcika 1956. február 2-ai számából.)

Farkasok az „E” épületben

Tévedés ne essék, csak farkaskutyákról van szó. Az „E” épület 1-es szekció földszintjén és az első emeleten egyik-másik lakó egész farkaskutya farmot rendezett be. Tekintettel arra, hogy a kutyák nincsenek beidomítva arra, hogyan kell viselkedni egy új épületben, ezért elég sokat garázdálkodnak. Hogy ez a garázdálkodás mit jelent, arról leginkább a takarítónők tudnának beszélni. (A Kazincbarcika 1956. február 2-ai számából.)

Részlet egy kérvényből…

„…kérem tehát a városi tanácsot, hogy reám egy égőt szereltetni szíveskedjenek. Én vagyok az a villanyoszlop, ’aki’ a békevárosi iskola sarkán állok és nap mint nap végig kell hallgatnom az arra bukdácsoló mozilátogatók jókívánságait. Bár ezek a jókívánságok egytől-egyig a tanácsot illetik, tessék elhinni, hogy rossz hallgatni őket. Ezért inkább elszenvedem azt a fájdalmat, amikor a csavar a testembe hatol, csak tessék már rám egy égőt szerelni.”

(A Kazincbarcika 1956. március 22-i számából.)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .