Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1986. március-április-május hó

Az egész városi úthálózat igen rossz állapotban van, akárcsak a vasútállomás vagy a Barabás út környéke. A Csontváry utcába késve érkeznek a napilapok. Jó hír viszont, hogy a Borsodi Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalat 116. sz. ABC kisáruházában a műszakváltás időszakában megszüntették a szeszes ital árusítását. Sürgető lenne a fedett uszoda megépítése is, mert így legalább „fiataljainkat a sportolás, nem pedig a vandalizmus vagy az alkoholizmus kötné le”…

Március

Városunk lakói között még most is vitát a településfejlesztési hozzájárulásról történő szavazás eredményének a kihirdetése. Többek véleménye szerint törvénysértés nem történt, de nem volt politikus megoldás a „mindenáron TEHO”♦ elv.

Művelődési Központ-Könyvtár pártalapszervezete

A Herbolya körüli új városrészhez út és járda nincs, vagy használhatatlanul tönkrement. Az egész városi úthálózat igen rossz állapotban van, sürgős javítását kérik. (XIX, XX. aszerv.)

Borsodi Vegyi Kombinát

A Kertvárosban, a Csontváry utcában a napilapok kihordása a Posta részéről nem kielégítő. Ezt már a Postánál is szóvá tették. Nagyon sok esetben a napilapokat nem kézbesítik, vagy csak hosszas utána járás után kapják meg.

MSZMP Pedagógus Bizottsága

A TEHO bevezetése városunkban megkülönböztetett figyelem tárgya lett. Felháborítónak tartjuk a rádióban elhangzott riportot! Nem tartjuk tisztességes eljárásnak, ahogyan ez a riport készült. Többekben felmerült az a kérdés, lehet-e tenni valamit annak érdekében, hogy ilyen jellegű információ ne kerülhessen nyilvánosságra?

Egészségügyi I. alapszervezet

Április

Örömmel tapasztalták a Borsodi Élelm. Kisker. Vállalat 116. sz. ABC kisáruházában műszakváltás időszakában a szeszesital árusítás megszüntetését (V. alapszerv.)

BVK pártbizottság

A Barabás úton lakók a környék ápolatlanságát kifogásolták. A szemét elszállítása még mindig megoldatlan. Több vélemény szerint helytelen volt, hogy hosszú időn keresztül a város központjában működött a körhinta és a céllövölde. A késő estig tartó hangos zene zavarta a lakók nyugalmát.

MSZMP Pedagógus Pártszervezet

Május

Több helyről jelezték, hogy jelentősen csúfítják köztereinket az oda elhelyezett szemetes-konténerek. Különösen rontják ezek a városképet többnapos ünnepeken, pl. május 1., amikor gyorsan megtelnek, és a szél széthordja a már bele nem tehető szemetet.

Sokat látják az ujonnnan létesített közterület-felügyelet embereit a város területén. Kíváncsiak, az eddigiek alapján hogyan váltotta be a felügyelet a hozzá fűzött reményeket?

MSZMP Pedagógus Bizottsága

A környezetvédő Barkas

A vasútállomás és az újváros között működő aszfalt üzem évek óta szennyezi a levegőt pakúra tüzelésű berendezéseivel, és ezek sok bosszúságot, kellemetlenséget okoznak a környéken lakóknak.

A telepkörnyéki lakók kérik a városi tanács osztályait, hogy mielőbb intézkedjenek, valamint jelezni kívánjuk azt is, hogy a vasútállomásra vezető út szinte már járhatatlan és balesetveszélyes.

BHV üzemi pártbizottsága

A vasútállomás olyan rossz, elhanyagolt állapotban van, hogy feltétlenül szükséges volna rendbetétele, tisztántartása. Nemcsak a helyi lakosok, de az ide látogatók szemében is rossz fényt vet ez a városra.

KISZ Városi Bizottsága

Az utóbbi időben megszaporodtak a TÁVHŐ melegvíz szolgáltatásával kapcsolatban. Egy-egy városrész melegvíz-ellátása napokig nem megfelelő. A lakossági bejelentésekre a TÁVHŐ illetékesei ígéretet tesznek, hogy helyszínen megvizsgálják a melegvíz-ellátást, majd kiszállás nélkül is biztosított lesz az adott területen a forróvíz.

BVK üzemi pártbizottsága

Az újonnan építkezők a Kertváros területén bosszankodva tapasztalják, hogy a csatornafektetés miatt, valamint a rettentő állapotban lévő utak miatt, ha esik az eső, az építési területekre nem lehet az építőanyagot eljuttatni. A telket, amely közművesített, jó drágán értékesítette a tanács, ugyanakkor nem gondoskodott a megfelelő ideiglenes útról.

BAZ megyei Vízművek pártszervezete

Sürgetjük és részt veszünk a szükségesnek megfelelően a fedett uszoda építésében. Úgy gondoljuk az egészséges életmódot az úszás nagymértékben elősegítené. és fiataljainkat a sportolás, nem pedig a vandalizmus vagy az alkoholizmus kötné le.

Sajómenti Ipari Szövetkezet pártalapszervezete

A TEHO-ra egy későbbi cikkünkben visszetérünk majd – a szerk.

💡

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .