Bemutatjuk…

Mezey István személyében fiatal, tehetséges amatőr képzőművésszel ismerkedhet meg az olvasó. Egy olyan fiatallal, aki jelenleg Verpeléten katonáskodik. Bevonulása előtt pedagógus volt Sajószentpéteren, majd az ÉMV dekoratőre lett.

Lapunkban nem először jelentkezik rajzaival. Az „FF” rajzpályázatán 1967-ben II. díjat nyert beküldött munkáival. Eddig nem egy, országos jellegű kiállításon szerepelt – sikerrel. Legutóbb Kazincbarcikán rendezett kiállításon ismerkedhettek meg az érdeklődők sajátos hangulatot árasztó képeivel. A honvédségnél is hamar fölfedezték tehetségét és külön műtermet biztosítottak számára, ahol a szeptemberben Budapesten nyíló néphadsereg kiállításra készül merész technikai megoldású, a katonaéletet bemutató alkotásaival.

Ügyesen szerkesztett tollrajzai sok tehetségről árulkodnak. Lapunk szívesen vállalkozott rajzai közlésére, mert olyan fiatalembert ismertethetünk meg olvasóinkkal, akinél érdekesen és hasznosan realizálódik a környezetét bizonyos belső igénnyel, alkotó akarattal felfedezni igyekvő ember szándéka.

– Ke Jó –

Borsodi Vegyész, 1968. augusztus

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .