Az utolsó 12 hónap képekben…

Kedden délután Kazincbarcikán, az Újkazinci Baráti Kör szervezésében került sor Pálinkó Gábor fotókiállításának megnyitójára „Ilyennek láttam Kazincbarcika eseményeit [2014-2015]” címmel.

Az Újkazinci Programsziget Közösségi Házban szinte minden héten sor kerül valami kulturális, ismeretterjesztő vagy csak egy beszélgetős összejövetelre az Újkazinci Baráti Kör szervezésében. 2015. november 25-én Pálinkó Gábor korábban az interneten publikált eseményfotóinak egy része került bemutatásra a nagyközönségnek.

Gábort sokan Kazincbarcika város eseményfotósaként ismerik, aki az elmúlt több mint tíz év alatt harmincezernél is több fényképet készített a városban és környékén. Nem sok olyan esemény, rendezvény volt, ahol ne lett volna ott fényképezőgépével. Ezen fotók mind elérhetőek voltak a nagyközönség számára is Kazincbarcika legnépszerűbb internetes híroldalán, ami 2015 nyarán átalakult és új arculatot, szerkesztőséget kapott. A kiállítás ezt a korszakot zárja le úgy, hogy az átalakulás előtti 12 hónap eseményeit mutatja be 45 képen keresztül.

A közösségi házban megrendezett tárlatot Szathmáry-Király Ádám fotóművész ajánlotta a jelenlévőknek figyelmébe, aki az alkotóról és a képeiről elmondta, hogy Gábor fotóiról úgy jön át egy-egy esemény a nézőnek, mintha ő maga is ott lett volna. Az évek során képei finomabbak lettek, letisztultabbá váltak, de mindvégig lényegre törők és kiegyensúlyozottak maradtak.

A megnyitót követően a rendezvény háziasszonya, Szalai Kata beszélgetett a fotóssal, akinek Gábor elmondta, hogyan is vált eseményfotóssá, beszélt az O Pont • ONLINE egykori létrehozásáról, elismeréseiről, díjairól és arról a háttérről, ami mindahhoz kellett, hogy ez a produktum létrejöjjön. Elmondta továbbá azt is, hogy ha nem is lehet mostanában nap mint nap találkozni vele mint eseményfotóssal, de a fényképezőgépet azért nem tette le, ahová hívják, szívesen megy, továbbra is odaáll minden jó ügy mellé, hogy fotóin megörökítse a pillanatokat.

A megnyitó könnyed hangulatáról a La Cosa Nostra Együttes gondoskodott.

Aki nem tudott részt venni kiállítás megnyitón, de kíváncsi a bemutatásra került fotókra, az alábbi videóbejegyzésben megtekintheti:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .