Cilvilkavalkáddal köszöntik a nyarat…

borsod_media_ugynoksegA nagy sikerű Karácsonyi kavalkád után most nyárköszöntő rendezvényt szervez az Újkazinci Baráti Kör. Az egész napos, vendéglátással és szórakoztató programmal megspékelt, majd szabadtéri bulival záruló rendezvényen nemcsak a kötetlen találkozásra, hanem egymás megismerésére is mód nyílik majd.

A civilszervezet Kazincbarcika egyik megújuló városrészében szerveződött néhány éve, hogy felélessze azokat a régi baráti és közösségi kapcsolatokat, melyek egykor jellemezték Újkazincot. A civilszervezet óriási lendülettel vetette bele magát a helyi közéletbe; a tagok hamar összekovácsolódtak és szinte heti rendszerességgel találkoznak. Rendezvényeik széles palettán mozognak, hiszen kulturális és közéleti események mellett kiállítások, irodalmi, zenei találkozók, jótékonysági és egyéb közösségi programok színesítik a mindennapjaikat. A tavalyi esztendőben az egyik legkiemelkedőbb ilyen, a múcsonyi Szalkai Dávid megsegítésére szervezett „Nem adom fel!” című jótékonysági est volt, mely amellett, hogy nagy sikert aratott egy időre anyagi biztonságot is nyújtott Dávid mindennapjaihoz.

Nyárköszöntés együtt – a természet lágy ölén

A rendkívül aktív baráti kör gyakran a város határain túlra is ellátogat; így nagyon jó kapcsolatot ápol számos helyi és környékbeli, szintén szépkorúakat tömörítő klubbal, egyesülettel.

Nem csoda hát, hogy az idei esztendő egyik legnépszerűbb civilek – konkrétan az Újkazinci Baráti Kör – által szervezett szórakoztató programsorozata, az „Ötórai tea” elnevezésű zenés-táncos klubdélután rendszeresen telt házzal megy, megmozgatva más szervezetek tagjait is. Az egykori zenés-táncos rendezvények mintájára életre hívott eseményen rengeteg olyan egyedül élő vagy egyéb problémával küzdő idős ember érezheti jól magát, aki egyébként ritkán lép ki a négy fal közül és jellemzően magányosan éli a mindennapjait. Ez a rendszeres klubfoglalkozások legnagyobb értéke is, hiszen így egy olyan közösséghez tartozhat az ember, ami segítséget ad az aktív, informatív és teljes öregkor megéléséhez.

Különleges élménynek ígérkezik az a szabadtéri program is, mely a Nyárköszöntő Kavalkád nevet kapta. Erre kilenc település civilszervezetei kaptak meghívást, így Albertteleptől-Tardonáig több mint kétszáz vendéget várnak a festői szépségű rendezvényhelyszínre, mely a tardonai sportpálya szomszédságában található.

Az egész napos, vendéglátással és szórakoztató programmal megspékelt, majd szabadtéri bulival záruló rendezvényen nemcsak a kötetlen találkozásra, hanem egymás megismerésére is mód nyílik majd.

Az egyre bővülő támogatói körnek és a tardonai vendégszeretetnek köszönhetően úgy tűnik, hogy egy újabb „zajos sikerű” programra kerül sor majd június 4-én az Újkazinci Baráti Kör szervezésében.

kavalkad

Program:

10.30-11.00 A civilszervezetek és vendégek gyülekezője

11.00-12.30 Köszöntő műsor és beszédek
(felkért személyek: Demeter Zoltán országgyűlési képviselő,
Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke,
Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere,
Balla György, Tardona polgármestere,
Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője).

12.30-14.00 Jó ebédhez szól a nóta! – gulyásparti zenei körítéssel

14.00-16.00 Ilyenek vagyunk! – a résztvevő civilszervezetek bemutatkozása

16.00-17.00 Fakultatív és kötetlen program:
1. A Jókai Mór Emlékszoba és Tájház megtekintése csoportonként,
előre megszervezett módon, forgórendszerben (ingyenes)
2. Körutazás lovaskocsival a településen egyedileg (térítéses)
3. Kötetlen beszélgetés, ismerkedés, nótázás a helyszínen

17.00-18.30 Tardonai Ötórai tea-délután – szabadtéri táncos mulatság

18.30-19.00 A Nyárköszöntő Kavalkád zárása, elutazás

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .