Nyitva volt az „Aranykapu”

Városunk hagyományossá való eseménye a karácsonyt megelőző vásár a Szabadság téren. Az ERVA Bt. Lilla Cukrászda kezdeményezésére és rendezésében első alkalommal 1994 decemberében rendeztek a kiskereskedők karácsonyi vásárt a Szabadság téren. Az „Aranykapu” elnevezésű vásárt az előző két év tapsztalata alapján 1996-ban is megrendezték, és három héten keresztül 24 egri, miskolci, sajószentpéteri és kazincbarcikai kiskereskedő portékáiból válogathattak ajándékot a vásárlók.

Az ünnepélyes megnyitóra december 3-án került sor, melyen szavalatokkal szerepeltek a Szabadon Szárnyaló Írók Rímfaragók Társaságának (SZIRT) tagjai, zanével az Újvárosi Általános Iskola tilinkósai, a Pollack Mihály úti Óvoda óvodásai gitár kísérettel gyermekdalokat adtak elő. A KAFA Kft. által adományozott, és hat óvoda óvodásai által készített díszekkel felöltöztetett karácsonfa, este a kapu és a sátrak színes égői, és különböző zenés, táncos szórakoztató programok árasztották a karácsonyi hangulatot. December 7-én a Pom-Pom együttes Télapó-váró gyermekműsorral, 14-én a DANCE-LAND együttes táncbemutatóval kedveskedett az érdeklődőknek és vásárlóknak, 22-én pedig a nagycsaládosokat karácsonyi csomaggal ajándékozta meg a polgármesteri hivatal és a rendezők.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .