Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1986. január hó

Még mindig sok városlakónak nem tetszik, hogy bezár a Lenin úti tejbolt. Bár a város alapvető élelmiszer-ellátását jónak ítélik meg, hiányosságként megemlítik, hogy ébresztőóra a környéken és a városban sem kapható. (Ébresztő, elvtársak! Humor a sorok között?) Az viszont egyáltalán nem vicces, hogy a népszerű ABC-ben a vásárlók közé dobálják a banánt. Szóba kerül még e hónapban a teho és az utak sózása is…

A szeptemberben megnyíló új iskola beindításával sokszorosára nőtt a forgalom a temetővel szembeni kis utcában. A tanítás kezdete előtt 7–1/2 8 óra között szinte elárasztják az úttestet a kis diákok, hasonló a helyzet a tanítás után is. Az lenne a javaslatunk, hogy oda kétoldalt járdát kellene kialakítani.

A Lenin úti tejbolt bezárását többen szóvá tették, annál is inkább, mivel úgy hallották, sörbár lesz helyette. A közelben lévő iskola diákjai, s a város felnőttei is kérik a tejbolt visszaállítását. Hiszen nem a tejivás, hanem az alkoholfogyasztás ellen küzdünk!

Eü. pártalapszervezet III. (rendelőintézet)

Fotó: Takács Zsolt

Többször előfordul, hogy kevés kenyeret, péksüteményt rendel a kereskedelem, és bizony a munkából délután hazajövők már csak elnyomorodott zsemlét, kiflit és kenyeret, ha kapnak…

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Városunk alapvető élelmiszer-ellátását jónak ítéli meg tagságunk. Hiányosságként említjük meg, hogy ébresztőóra a környéken és a városban sem kapható. Az utóbbi években a város déligyümölcs-ellátása nem a legkedvezőbb, főleg banán vonatkozásában. Hogyha jön az üzletekbe, akkor pult alól, ismerősök kapják meg. Az is elszomorító, ha kiszolgálást, ill. az eladást úgy végzik, mint legutóbb január 15-én délután a Márka ABC-ben, ahol a kimért banánt a vásárlók közé kidobták „aki kapja, marja” címszóval. Sajnos ezzel utat adtak az emberek vad ösztöneinek.

BAZ megyei Vízművek Vállalat

Se kolbászok, se csülkök nem röpültek. Csak a banán… A Márka ABC hentespultja a 80-as években

Továbbra is élénken foglalkoztatja párttagságunkat a TEHO sorsa. Hiányolják a dolgozóink, hogy a Városi Tanács a szavazás eredményéről még nem adott ki tájékoztatást. Szeretnénk, ha az illetékes tanácsi szervek mielőbb a lakosság tudomására hoznák a szavazás eredményét, és válaszolnának az információs jelentéseinkben felvetett kérdéseinkre is.

Városgazdálkodási Vállalat

Értesüléseink szerint az idén megtiltották az utak sózását. Ennek ellenére vastagon sózzák az utakat, takarítás helyett. Tönkremennek az utak, a drága lábbelik, s nem utolsósorban a már szépen megnőtt fákat is tönkreteszi.

MSZMP ÉRV pártvezetőség

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek)

One comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .