Slamóék 1966-ban a 105-ös zenekaraként – Ózdon

Kajdacsy Tibor „fotóriportja”

Arra Slamóval egyikünk sem emlékszik, milyen alkalomból kerültünk Ózdra. Valami zenekari verseny, bemutató lehetett az apropója, hogy hangszerekkel jelentünk meg az említett helyszínen. Barátok, bulik rendszeres résztvevői, egykori hangszercipelők (roadok) kísértek el, akik ennek fejében ingyen jutottak be egy-egy zenekari eseményre. Az utcai fotókat Ózdon, Mometta típusú fényképezőgépemmel jómagam készítettem.

Balról: †Simkó Jóska, Slamovits Tibi (Slamo), Bolha Laci (kis Bolha), †Karkusák Zoli (Boni). Remek Gibson formájú, Cutway-testű csehszlovák Jolana gyártmányú elektroakusztikus gitárokkal…

Balról: †Simkó Jóska, Bolha Laci (kis Bolha), Slamovits Tibi (Slamo), †Karkusák Zoli (Boni). Pihennek a gitárok, mert lábhoz tették…

†Simkó – †Karkusák – Slamo – Bolha

Slamo és Boni.

Kísérők: †Dosnyai István (Dosi), Kajdacsy Tibor, Csóra Gyuri, †Kiss Gyula (Koró)

(Dosi és Koró országos cimborák voltak, mindig azonos szerelésben jártak, szürke naci, sötét zakó…) Koró nevet Riczu Barnától, „keresztapjától” kapta, na nem egy tolós kíséretében, hanem barátságból!

„Hülyül a banda” Elöl: Dosi, Koró és a zenekar

  1. kép: †Dosnyai István, Fuksz Erzsi, Csóra Gyuri, Nagy Csaba. 2. kép: †Dosnyai István és Csóra Gyuri.

Ózdi Áruház előtt – Nagy Csaba, a szamárfüles †Dosnyai és Csóra Gyuri. 2. †Dosnyai a ló, Csóra a hajtó.

Ózdi Áruház (egy későbbi fotó)

Csóra Gyuri, †Dosnyai István és Kajdacsy Tibor.

Anno még két leányzó is volt velünk, restellem, de a neveikre már nem emlékszem, egyikük talán Paulovics Katalin… (Ságvári gimis lány 1967-ben ért.)

Az egykori fotó az ózdi Béke kertben és környékén készült:

A Slamovits Tiborral készült interjú zenei pályafutásáról, barcikai éveiről hamarosan itt, a Barcikai Históriáson! 😉  

One comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .