Napjaink históriája

Chicken-or-EggSzociális Védőháló

Egy-két évvel ezelőtt kezdtük megismerni ezt a kifejezést, amely sajnos ma már a mindennapi életünk kérdése. Bizonyíték erre az alábbi példa is:

A kazincbarcikai piacon tojás-kiskereskedő Vlajk György, akit találó, olykor humoros szöveggel kínálja portékáját. A minap is egy találó, de egyáltalán nem humoros szöveget olvashattak az arra járók: „Nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak szociális védőháló. Ára 2 Ft 10 fillér/darab.”

A piszkos tizenkettő egyike

Sokan meglepődtek, amikor a TV-ben arról értesültek, hogy Kazincbarcika hazánk 12 legpiszkosabb városainak egyike. Városunk egyik egykori építőjéből, Sallai András bácsiból ez az alábbi reagálást váltotta ki. Idézek a leveléből:

„Felfigyeltem, hogy a 12 piszkos város közé sorolták Kazincbarcikát is. Hát ez nem egészen úgy van, hogy van egy BVK gyára a városnak, ami a levegőt részben szennyezi. De van ennek az éremnek egy másik oldala is, amikor virágossá tette a várost ez a gyár. …mert a disznóürüléknek is van kellemetlen szaga, de a lábasban a disznópecsenyének jó illata van, de nagyon finom íze is.”

Lépés az Európai-ház felé?

Játékterem nyílt a Szabó Lajos úton egy virágbolt helyén.

Az Európa-házba való bejutásért folyó tülekedésben – úgy látszik – Kazincbarcika sem akar lemaradni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .