Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1984. június hó

Hadiállapotok uralkodtak 1984 júniusában Barcikán… A várost ellepték a kóbor kutyák, a haditechnikai parkot a gaz, a Csónakázó-tavat pedig a szúnyogok, akik nem átallottak még a lakásokban is zavarni a pihenést. És ha mindez még nem lenne elég: a Halász és a Bányász egyes vendégei nyilvános WC-nek nézték a környező épületek lépcsőházait…

Városunkban van egy „haditechnikai park”, melyet lassan elborít a gaz. A kapuja zárva. Voltak már óvodások, iskolások, akik közelről meg akarták tekinteni, de nem lehetett. Ezen talán segíteni kellene az illetékeseknek.

Kun Béla Ált. Iskola alapszervezete

hadi1

A haditechnikai park. A KDK-n közzétette: Budai György

A TÜZÉP-telepeken nem, vagy csak nagyon nehezen lehet különféle építőanyagokhoz hozzájutni. Sajnos ennek ellenére a magánfuvarozók ugyanazon TÜZÉP-ekről szerzik be ezeket az építőanyagokat, s természetesen jóval drágábban adják el megrendelőiknek.

Mályinka MSZMP alapszervezet

A város dolgozói észrevételezik, hogy sok kutyatulajdonos nem őrzi a város tisztaságát, kutyáikat a parkokban sétáltatják. Jó lenne kutyasétáltató helyet kialakítani.

Borsodi Hőerőmű Vállalat üzemi bizottsága

A gyerekes szülők panaszolják, hogy a városban és a város környékén ismét sok a gazdátlan kóbor eb. A veszélyes jelleg megszüntetéséhez, úgy vélik, a vadásztársaság vagy egyéb szerv nyújthat hatékony segítséget.

BVK üzemi pártbizottsága

A Fő téri épületek nyilvános WC-nek vannak használva (különösen a 10-19. szám között). A „Bányász” éttermet látogatók, valamint az esküvők alkalmával, valamint a „Halászcsárdából” hazaérkezők is a lépcsőházat használják.

Az esős időjárás miatt igen elszaporodtak a szúnyogok, különösen a csónakázótó környékén. Kérik dolgozóink az illetékeseket, hogy nyáron többször is végezzenek irtást, mert még a lakásokban is zavarja a pihenést.

ÉRV pártvezetőség

A völgyterületen a nagy fű igencsak elrontja a terület szépségét. Javasolják kézi kaszával a levágását, hogy a szép terület visszanyerje vonzó szépségét. A terület igen vonzza a város lakóit és a városunkba látogatókat.

Szakmaközi Bizottság

2 hozzászólás

  • Tibor Kajdacsy

    Zsoltikám, ez egykoron úgy működött, az alapszervezetekben észrevételezték a hiányosságokat, jókat beszéltek, tárgyaltak róla. Ezen kívül, mondhatni senki nem tett semmit. Az ügy legtöbb esetben a Városgazdálkodási Vállalatnál kötött ki, akit határozatban köteleztek a kedvezőtlen állapotok felszámolására. Tüzépeken kialakult helyzetet, a hiánygazdálkodás idézte elő. Sokszor nem lehetett 500-as cementet kapni, csak 400-as ukránt, mely sokkal gyengébb minőségű volt mint a hazai. Csempét, padlóburkolót, gyakran szaniterárut sem lehetett kapni, kiváltképp kicsit igényesebbet, színesebbet. Mindezt saját tapasztalatból írom le. Akkoriban építkeztem, csempéért, szaniterért Hódmezővásárhelyre, padlóburkolókért Romhányba kellett mennem. Egy eset abból az időből, Pesten egy építőanyag áruházban 25 nm padlóburkolót szerettem volna vásárolni, 2 üveg konyak átadásáig szóba sem álltak velem. Utánaszámoltan, a vásárolt lapok kevésnek bizonyultak, szerettem volna még 10 nm-t venni, az eladók mindent kitaláltak, többet nem adhatnak, újabb konyak ígéretére ismét lett lap. Mindig volt nálam néhány üveg Borsodi-víz, egy közeli csemegeboltban ebből két üveggel becsomagoltattam, ezt adtam konyak helyett… Gondolom, jó anyámat sokáig emlegették..

  • Históriás

    A Borsodi víz csodát tesz =D

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .