KolorCity Fesztivál összefoglaló – 2018.08.11

Az elmúlt napok KolorCity Fesztivál összefoglalója

 2018.08.11

Fontos információk, koncertek,

street art, Kölyöksziget,

és minden más, ami történt!

Először is egy kis segítséget szeretnénk nyújtani mindazoknak, akik szeretnék meglátogatni a kiállításokat:

 

Mezey István Művészeti központ, Kiállítóteremek

Tilless Béla képzőművész tárlata – Kozmosz sorozat

Megtekinthető: augusztus 25.-ig.

Élet a börtön után – Ambrus Attila kerámia kiállítása

Megtekinthető: augusztus 18.-ig

Nyitvatartás: hétköznap 10-18 óráig, szombaton 10-14 óráig, valamint foglalkozások és előadások időpontjában

 

Városi kiállítóterem

Szabó István: Csillagok háborúja – makettkiállítás

Megtekinthető: augusztus 25.-ig

Nyitvatartás : Mindennap 14-20 óráig

 

Kolorlab Innovációs Központ

Acél*vonal – Tettamanti Béla képzőművész tárlata

Megtekinthető: augusztus 25.-ig

Hangzatok – Kopasz Tamás képzőművész tárlata

Megtekinthető: augusztus 25.-ig

Nyitvatartás: hétköznap 7-20 óráig, hétvégén 14-20 óráig.

( Forrás: Barcikai Históriás )

 

Újabb 3D unikornis vágtat Kolorcity főutcáján

Új 3D-s alkotás készül Kazincbarcikán a nagy posta melletti illatszerüzlet előtti aszfalton. A városlakóknak már ismerős lehet az alkotó, Remko van Schaik, hiszen az ő keze nyomát dicséri a Fő téri házfalon található robot unikornis, melyet tavaly augusztusban készített a világ egyik legismertebb és legelismertebb street art művésze.

Remek élményekkel, remélem, egy sikeres festményt hátrahagyva utazok vissza Hollandiába, és tiszta szívből kívánom, hogy legyen még rá alkalmam, hogy visszatérjek! – búcsúzott legutóbbi látogatása végén Remko. A viszontlátásra nem kellett sokat várnia, hiszen a 6. Kolorfesztivál legjelentősebb street art akcióját készíti idén az összetéveszthetetlen stílusú 3D grafikus. Képei – megrendeléstől függően – viccesek, rémísztőek vagy társadalomkritikusak, de egy biztos, sosem lehet figyelmen kívül hagyni azokat. A mostani gigantikus aszfaltrajzon ismét Kolorcity egyik jelképe, egy unikornis látható.

A rendkívül közvetlen alkotó már múltkori látogatásán bebizonyította, hogy a nyelvi akadályok nem okoznak neki gondot. Szívesen beszélget az érdeklődőkkel, sőt egy-egy szelfi erejéig bármikor felfüggeszti a munkáját.

(Forrás: www.kolorcity.hu)

 

Kolorfesztivál – 7. nap

Varázslatos dallamok és igazi bulihangulat a Kolorfesztiválon

Gyermekprogramok, Kegye János pánsípestje, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Sky Fanatic, Punnany Massif – színes volt a paletta a 6. Kolorfesztivál 7. napján.

Könyvtárkóstolgatóval kezdődtek a Kolor Kölyöksziget eseményei délután három órakor a Mezey István Művészeti Központban, ahol az Egressy Béni Városi Könyvtár munkatársai az olvasást népszerűsítették a gyerekek körében. Majd KolorArt Visual címmel filmes, fotós és grafikai műhelyfoglalkozásokra várták az érdeklődőket, akik a Kamera Fotókör, az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör és Nagy Gyula segítségével kóstolhattak bele a különféle tevékenységekbe. Ezen a napon újrahasznosított anyagokból kézműveskedhettek a kicsik a Gyermekek Háza-Kézművesház kollektívájával.

Kora este Kegye János világhírű pánsípművész varázsolta el előadásával a közönséget a Szent János görögkatolikus templomban. A művész egy-egy koncertjén mind a népzenét mind pedig a híres előadók slágereit is megszólaltatja az érdeklődők legnagyobb örömére.

A könnyűzenei koncerteknek a fesztivál egyik legnépszerűbb helyszíne a Csónakázó-tó adott otthont, ahol a szervezők ezúttal a fiataloknak kedveztek. Az est során először a miskolci Sky Fanatic lépett fel, őket a Punnany Massif követte. A Sky Fanatic hat évvel ezelőtt alakult, a formáció nyolc tagot számlál, leginkább reggaet játszanak, amit hiphopos, funkys, popos elemekkel tarkítanak.

A Punnany Massif tizenöt éve szórakoztatja a nagyérdeműt. A pécsi hiphopzenekar először két fővel indult útjára a zene világában, mára már mintegy tíz fő alkotja a népszerű bandát. A Punnany Massif az ország legnagyobb fesztiváljainak állandó nagyszínpadi fellépője, akiket már nagyon vártak Kolorcity lakói. Slágereikre ezrek tomboltak a Csónakázó-tónál.

Berente évről évre erősíti a 6. Kolorfesztivál vidéki helyszíneinek sorát: a Kolorcountry keretén belül augusztus hetedikén este Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar szórakoztatta a település lakosait és környékbelieket az új helyszínen, a horgásztónál.

A 2003-ban alakult zenekar stílusa egyedi, több műfajt ötvöz: az aktuális irányzatokat ötvözi a múlt századi tánczenei műfajokkal, ennek köszönhetően zenéjük könnyen felismerhető, szerethető és – nem mellesleg – jól táncolható is.

( Forrás: www.kolorcity.hu)

 

Kolorfesztivál – 8.nap

Nem voltak hűtlenek a fesztiválozók az Eddához

A 6. Kolorfesztivál nyolcadik napja sem múlt el zenei programok és Kölyöksziget nélkül Kolorcityben. 

A Mezey István Művészeti Központban, valamint a Völgyparkban a szerdai programok délután 16 órakor kezdődtek. A rendőrség munkatársai interaktív vetélkedővel és ügyességi feladatokkal várták a kicsiket. Ezzel párhuzamosan a Modellmix Egyesület a modellezés rejtelmeibe, illetve kulisszáiba vezette be az érdeklődőket. Ezen a délutánon sem maradhatott el a kézműveskedés, az Idővár Nyugdíjas Klub tagjaival mondókákat tanulhattak és színezhettek a gyerekek. A kézműves bütyköldében újrahasznosított anyagból repülőt lehetett készíteni.

Este 20 órától a Csónakázó–tó is benépesült, ahol elsőként a Pataky Művek lépett a színpadra. A zenekar frontembere Pataky Gergely, aki az Edda Művek énekesének Pataky Attilának a fia, 2010-ben egy Rock zenekart keltett életre azzal a szándékkal, hogy saját dalok mellett az Edda Művek dalait énekelje. A Pataky Művek több éve már az Edda Művekkel közösen turnézik.

Az este fő zenekara az Edda volt. Az együttes Magyarország egyik leghíresebb rockcsapata. Az együttes magva 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-től Edda néven folytatták. 1980-tól lett Edda Művek a nevük, ezt tekintjük a zenekar születési évének „országosan”. A zenekar nevében a „művek” szó azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban” – kezdte pályafutását. 

A csaknem kétórás koncerten a rajongók a legismertebb Edda dalokra szórakoztak, valamint közösen énekelték az örökzöld slágereket az együttes frontemberével Pataky Attilával.

( Forrás: www.kolorcity.hu )

 

Kolorfesztivál – 9.nap

Gyerekbuli a Kölyökszigeten – Komolyzene Bánhorvátiban

A fesztivál a csütörtöki napon családi és gyermekprogramokkal folytatódott. A Mezey István Művészeti Központban és a Völgyparkban népi játszótéren próbálhatták ki a kicsik a régi idők játékait. Kézműveségből ezen a délutánon is akadt bőven, hiszen a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjai tartottak foglalkozást az érdeklődőknek, este pedig a Zabszalma Együttes húzta a talpalávalót, „Gyermekmuzsika világzenei alapokon” címmel.

A Kolorcountryhoz csatlakozott települések közül Bánhorvátiban a református templomban adott koncertet Szegedi Csaba, aki 2010 óta az Operaház egyik legtöbbet foglalkoztatott lírai baritonja.

2014-ben karrierje nemzetközi irányt vett: Klagenfurtban lépett színpadra a Parasztbecsület című darabban. Bemutatkozását siker övezte, ezután sorra kapta a megbízásait.

2017 februárjában az Otello Jágójaként lépett ismét színpadra Klagenfurtban. Ezután Erkel Ferenc „Bánk bán” c. operájában Petur bánt, Massenet Wertherében Albertet szólaltatta meg, majd az évad végén Nottingham hercegeként állt a Magyar Állami Operaház színpadára a világhírű Edita Gruberova oldalán, a Roberto Devereux-ben. 

2018-ban több újabb szerepben mutathatta meg tehetségét. A sors ajándékának tekinti, hogy elénekelhette a Bánk Bánt bariton változatában énekelhette el a címszerepet.

( Forrás: www.kolorcity.hu)

 

Kolorfesztivál – 10.nap

Zúzós éjszaka a 6. Kolorfesztiválon

Több ezren tomboltak a miskolci Z!enemi és a Tankcsapda rockkoncertjére a Csónakázó-tónál a 6. Kolorfesztivál 10. napján.

Magyarország leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiváljának programjai ezúttal is a Kolor Kölyökszigeten kezdődtek, ahol a gyerekek együtt alkothattak az Izsó Miklós Képzőművészeti Körrel, és újrahasznosított anyagokból különféle tárgyakat is készíthettek. Ezen a délutánon elsőként Bolondóci Boldizsár interaktív zenés mesejátékát láthatták kicsik és nagyok, majd a Bóbita Zenekar varázsolta el a családokat. Az együttes több mint húsz évvel ezelőtt jött létre azért, hogy vidám műsorával aktív programot kínáljanak a közönségnek. A formáció mára már határon innen és túl is ismert és elismert.

A koncertek sorát a miskolci Z!enemi nyitotta a Csónakázó-tónál. A zenekar év elején mutatkozott be először a nagyközönségnek, a formáció tagjai igazi rockveteránok, hiszen mindannyian – ugyan más stílusban – már kipróbálták magukat több bandában is. Az együttes azt vallja: elsődleges a zenéjük mondanivalója, a tartalma és azoknak a problémáknak a megfogalmazása, ami sokakat érint itt Borsodban vagy akár az egész országban.

Őket a fesztivál visszatérő fellépője, a magyar rock vérkeringésében mintegy harminc éve jelen lévő Tankcsapda koncertje követte. A zenekar frontembere, Lukács László idén ünnepli 50. születésnapját, ez alkalomból még nyár elején turnézni indult a csapat. A tankerek nemcsak az országban, hanem külföldön is játszanak a jubileum jegyében.

A banda tagjai elmondták: gyakorlatilag folyamatosan róluk szólnak a hírek, a Metallica eljátszotta „A legjobb méreg” című számukat és Lukács Laci megkapta a debreceni közgyűléstől a Pro Urbe díjat is.

A Tankcsapda repertoárja igencsak színes volt, hiszen a legelső, korai időszaktól kezdve egészen napjainkig minden korszakból egy-egy dalt eljátszottak Kolorcity közönségének.

( Forrás: www.kolorcity.hu )

( Fotók: www.kolorcity.hu, a cikk kiemelt képe: Kismarton Balázs )

 

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .