Kazincbarcikai lakos az új országos rendőrfőkapitány

Fotó: Csattos Pál

Fotó: Csattos Pál

Tavaly december elején járta be az országot a hír, mely szerint Göncz Árpád köztársasági elnök 1996. december 6-án Forgács László rendőr ezredest, megyénk rendőrfőkapitányát nevezte ki az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjévé, és egyidejűleg rendőr vezérőrnaggyá léptette elő. Arról nem szóltak a hírek, hogy Forgács László kazincbarcikai lakosként került erre a magas rendőrségi posztra.

Pedig 1984-től családjával városunk lakója. Ide Sátoraljaújhelyből költözött, ahol 1972-ben kezdte rendőri pályafutását és különböző beosztásokban, egyebek között városi kapitányként is dolgozott. Kazincbarcika rendőrkapitányságának vezetőjévé 1984. július 1-jével nevezték ki és e beosztását 1991. január 31-ig látta el. Munkájának eredményeképpen javult az irányítása alatt álló terület közbiztonsága. A bűnügyi helyzet 1984-ben Miskolc után városunkban volt a legrosszabb, de 1991-re a megye városainak rangsorában már az ötödik helyre kerültünk.

1991. február 1-jétől megyénk rendőrfőkapitány-helyettesévé, majd egy évre rá megyei rendőrfőkapitánnyá nevezték ki. E munkakörben is eredményesen dolgozott 1996 decemberéig, amikor is – munkájának elismeréseként – került az Országos Rendőr-főkapitányság élére.

Forgács László eredményes rendőri munkáját mind Kazincbarcika, mind pedig Borsod megye viszonylag kedvező bűnügyi mutatói igazolják. Országos vezetői munkássága elé nemcsak a kormányszervek és a politikai pártok, de az egész magyar társadalom nagy várakozással tekint. Kívánjuk, hogy feleljen meg ezeknek a várakozásoknak és a vele szemben támasztott magas követelményeknek.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .