6. Kolorfesztivál: Mit gondol a legújabb generáció a Kolorcityről?

Tettamanti Béla és Kopasz Tamás képzőművészek tárlata nyílt meg augusztus 2-án Kolorcityben, az Innovációs Központban, valamint Ambrus Attila kerámiakiállításán és közönségtalálkozón vettek részt az érdeklődők a 6. Kolorfesztivál második napján. Az érdeklődők azt is megtudhatták, mit gondolnak az általános iskolás diákok a Kolorcityről.

Egy kiállításhoz képest igencsak szokatlan helyen, egy hipermarketben mutatkoztak be a Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskoláinak diákjai alkotásaikkal a közönség előtt. Az érdeklődők a tanulók munkáin keresztül ismerhették meg, mit gondol a legújabb generáció a Kolorcityről, a lendületesen fejlődő Kazincbarcikáról. A megnyitóünnepségen Szitka Péter polgármester interaktív módon vonta be a vásárlókat a kiállítás forgatagába.

Diákok alkotásai a szupermarketben

A kiállítások sora 17 órától folytatódott a Kolorlab Innovációs Központban, ahol a K-Arts művészeti csoport két Munkácsy-díjas „acélembere” mutatkozott be „Acél*vonal” és „Hangzatok” című tárlatukkal. Tettamanti Béla összetéveszthetetlen, sokszor humoros rajzai, illusztrációi alapján készült fémszobrai sok esetben elgondolkoztatták és megmosolyogtatták az érdeklődőket. A megnyitóünnepségen Kazincbarcika polgármestere kiemelte, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a közeljövőben a K-Arts csoport alkotóinak egyik darabja a város szabadtéri szobrainak számát növelje.

Szitka Péter: “Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a közeljövőben a K-Arts csoport alkotóinak egyik darabja a város szabadtéri szobrainak számát növelje.”

Kopasz Tamás szintén izgalmas művekkel készült a 6. Kolorfesztiválra. Bár elsősorban festőművész, de imádja az acélszobrokat és a plasztikákat is. Egyedi módszerrel alkot: nála a komolyzene hozza meg az ihletet, zenehallgatás közben születnek meg alkotásai.

– Engedem, hogy az ecset vezessen, nem akarok kifejezni semmit, hagyom, hogy kifejeződjön magától – mondta Kopasz Tamás.

Tettamanti Béla és Kopasz Tamás a megnyitóünnepségen

Később Ambrus Attila, a hírhedt „Viszkis” a börtönben elsajátított kerámiatudásának gyümölcseit tekinthették meg az érdeklődők a Mezey-házban. A nagy sikerű kiállításra több százan voltak kíváncsiak. A kiállításmegnyitót követően közönségtalálkozóra és filmvetítésre várták a közönséget, ahol őszintén beszélgettek a jó útra tért alkotóval, illetve megismerhették küzdelmét a múlt árnyaival.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .