Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1984. július hó

1984 júniusában – mint írtuk előző bejegyzésünkben – a várost ellepték a kóbor kutyák, a haditechnikai parkot a gaz, a Csónakázó-tavat a szúnyogok. A Halász és a Bányász egyes vendégei pedig nyilvános WC-nek nézték a környező épületek lépcsőházait. Nos, ezt tetézte júliusban, hogy kétnapos tárolás után megsavanyodott a kenyér, a piac környékén pedig fekáliabűz terjengett. Mi lesz még itt augusztusban?

Gyakran panaszolják dolgozóink, hogy a Kazincbarcikai Kenyérgyárban készült kenyér minősége nem kifogástalan, kétnapos tárolás után megsavanyodik és a só is kiüt rajta. A péksütemények minősége sem felel meg az elvárásnak. Még gondosabb gyártást igényelnek dolgozóink a felújított üzem dolgozóitól.
(V. sz. alapsz. Személyzeti és Szociális Igazgatóság)

BVK pártbizottság

A Múcsonyi út melletti benzinkút környéke rendezetlen. Nincs parkosítva, illetve virággal beültetve. Javasolják, hogy a szomszédságban működő vendéglátó-vállalattal közösen, a VGV-t is bevonva a területrendezésbe, végezzenek parkrendezést, ill. virágosítást. A környezet sokkal szebb, otthonosabb és főleg barátságosabb lenne.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

A Pincesoron (Kiserdősor) keresztül folyó patakba időnként az ott lakók a szennyvízderítők tartalmát beleeresztik. A piac környékén fekáliabűz terjeng. A megoldás – már többször jeleztük –, hogy ezt a patakot a „piac és az eü. szakközépiskola között” is fedjék le úgy, mint a főiskola és az óvoda területén, mert a mederben nagyon sok piaci hulladék is található.

A várost átszelő „Tardona-patak”-ot évekkel ezelőtt, kb. 20 éve új kibetonozott nyomvonalra helyezték. A patak medre az egész városon, óvároson keresztül tele van szeméttel.

Borsodi Hőerőmű Vállalat üzemi pártbizottsága

😯

Kersztmetszet egy városról – szerkesztette: Takács István

Illusztráció: Chromcsik Ferenc (közzétette a KDK-n)

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..