Zenés jótékonysági est Dédestapolcsányért

A korábbi híradásokból az egész ország értesülhetett a Dédestapolcsányt május 29-én ért természeti katasztrófáról: a Bükk hegységből hirtelen lezúduló irdatlan mennyiségű esővizet képtelen volt a Bán patak befogadni, így a sáros folyam elöntötte a település kétharmadát. Lakóházak, kertek, közterületek kerültek percek alatt víz alá, több család élettere, munkája megsemmisült.

A látvány és a hírek segítségnyújtásra ösztönöztek rengeteg jóérzésű embert. Adományok érkeztek a helyiektől bútorok és háztartási eszközök formájában, és a hivatalos keretek között életre hívott közalapítvány számlájára is folyt be némi támogatás. Ám a kár olyan nagymértékű, hogy további segítségre van szüksége a településnek.

Zenés jótékonysági est

A szomorú hírek hallatán szinte egy időben mozdultak a segítségnyújtás irányába budapesti előadóművészek, kazincbarcikai fiatalok, helyi önkéntesek és a településről elszármazott segíteni szándékozók. Önkéntes összefogásuk, a földrajzi távolságokat áthidalva is eredményhez vezetett. Olyan példaértékű és nem mindennapi összetartásról tanúskodó rendezvénynek ad otthont a helyi művelődési ház július 29-én, amilyent a festői szépségű Dédestapolcsányban még nem láttak!

Őszinte segítségét kifejezve fellép: Vikidál Gyula, Heller Tamás, Vörös István, Bor Viktor, Ladinek Judit, Dorogi Barbara, Kósa Dénes, Komáromi Pisti és a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központban működő Zenei Tehetséggondozó Műhely, a ZTM Group.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .