Senior Sport Kavalkád: egész napos sport- és szellemi vetélkedő a Don Bosco Sportközpontban

Kálmánné Katalin írása

2020. febuár 28-án, pénteken immár negyedik alkalommal, ismét a farsang jegyében kerül megrendezésre az Újkazinci Baráti Kör által életre hívott Senior Sport Kavalkád, a szépkorúak sportnapja, melynek ezúttal is a Don Bosco Sportközpont ad otthont.

Az egész napos sport- és szellemi vetélkedőn nyolc településről összesen 15 nyugdíjasklub mérkőzik meg. Csapatok érkeznek Alberttelepről, Kurityánból, Múcsonyból, Rudolftelepről, Tardonáról, Sajókazáról, Miskolcról, és természetesen képviseltetik magukat a helyi egyesületek is, az Idővár Kulturális Nyugdíjas Klub, az Ideál Népfőiskola, a Felsőbarcikáért Alapítvány, a Kazincbarcika Kórház, Kazincbarcika senior sportolói és a vendéglátó Újkazinci Baráti Kör.

A senior sportolók között, Sajó Attila irányításával olyan helyi kiválóságok vesznek részt, mint a női kézilabda ikonjai, Komáromi Katalin, Szloboda Ibolya, Száva Mária – a balkezes bajnok, Révész Sándorné Kovács Mária – az NB II-es gólkirály, a KVSE kézilabda-rekordere. Aktívan részt vesznek a játékban és segítik, támogatják is a rendezvényt a volt tornász válogatott Sütő Ágnes, a többszörös magyar és Master Európa-bajnok, örökös világbajnoki csúcstartó, a Hall of Fame (Hallhatatlanok Klub) tagja, Pátrovics Géza súlyemelő. A magyar és világbajnok Kónya Lajos „Életmű-díjas” birkózó, Tóth János Pro Urbe-díjas, a „Magyar sakkozásért díj” tulajdonosa, Batki István tekéző, és  nem maradnak el a labdarúgók sem. Pályára lépnek Lipcsei Imre, Májer Zoltán kapus, Tóth Bertalan, a „Alkotó”- és Pro Urbe-díjas Kálmán Vilmos, Harnócz Róbert és Kőrösi Gábor, aki a labdarúgás mellett a futsalban  is kiemelkedő volt.

A rendezvényen a játékos sportvetélkedők, ügyességi és szellemi megmérettetés mellett egyéb sportolási lehetőségek kipróbálására is mód nyílik, többek között bowling, asztalitenisz, csocsó, squash. Lesznek mozgásos, sportos feladatok, de kifejezetten olyanok, amelyek kevés mozgást igényelnek, hogy a kevésbé mozgásképes csapattársak részt tudjanak benne venni. Az előző évhez hasonlóan együttműködő partnerként, rendkívül érdekes feladatokkal csatlakozott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság. A verseny során ismét kipróbálhatják magukat Derickként vagy a Rózsaszín párducként. A Kazincbarcikai Kórház jóvoltából a rendezvény ideje alatt különböző szűrőprogramokon is részt lehet venni, és lehetőség nyílik személyes tanácsadásra is. Az ingyenes szűrőprogramokon minden érdeklődő részt vehet, mely a szokásos méréseken felül kiegészül Alzheimer-kór-szűréssel is.

Sportkavalkád 2018-ban

A támogatók köre bővült az egri Szabadidős és Munkahelyi Sportszövetséggel, akik kiegészítő programként sportágválasztó kiállítással mutatkoznak be. Olyan élménysportokat mutatnak be, mint a soft csúzli, a buboréklabda, a lézerharc és az íjharc, az Archery tag élményjáték.

Az eredményhirdetést követően szerény vendéglátással zárul a nap. A már megszokott szórakoztató záróprogram az idén elmarad, amelynek oka, hogy március 6-án fergetegesnek ígérkező nőnapot tart az Újkazinci Baráti Kör. Vendégük a neves zenész, Slamovits Tibor és zenekara, a Shadows Magic Band látogat Barcikára, és köszönti majd a hölgyeket és az őket kísérő urakat.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .