Ritmikus gimnasztika diákolimpia országos döntő Kazincbarcikán

 

Tizennégy éve nem rendeztek Kazincbarcikán országos diákolimpiát ritmikus gimnasztikában, nagy eseménynek számított tehát a június 8—10. között a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által megrendezett verseny, melyen – természetesen – barcikai iskolák versenyzői is rajthoz álltak csapatversenyekben.

A diákolimpia előzménye (akkor még rsg-nek, azaz ritmikus sportgimnasztikának hívták a sportágat) Mészáros Györgyné nevéhez kötődik, aki 1984-ben Pajtás Kupa néven indította útjára az országos versenyt. Az úttörő olimpia keretei közé 1986-ban került a versenyszám a barcikai edzők hathatós közreműködésével, a későbbiekben pedig az úttörő olimpia nevet diákolimpiára változtatták (1988). A Pajtás Kupát 1984-ben és 1985-ben Kazincbarcikán rendezték, majd 1994-ben a diákolimpiát először, illetve utoljára pedig 2004-ben (Újvárosi Általános Iskola szervezésében) rendezték meg a városban. Mészáros Judit (Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskoláinak csapata) és Trója Éva (Szalézi Szent Ferenc Gimnázium csapata), valamint Lukácsné Gaál Ágnes (Ádám Jenő Ált. Isk. csapata) készítették fel a barcikai versenyzőket. Hat korcsoportban százhatvankilencen neveztek a csoportos versenyekben, míg egyéniben a hat korcsoport egy elsős (úgynevezett nulladik) korcsoporttal bővült, és itt százkilencvennyolcan adták le nevezésüket.

(Kép forrása: Mészáros Judit)

Az eseményt nagy érdeklődés kísérte, Mészáros Judit így foglalta össze a versennyel kapcsolatos érzéseit, gondolatait: „Szeretném megköszönni a magam és tanítványaim nevében a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulóinak, pedagógusainak és dolgozóinak, hogy a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által rendezett Diákolimpia országos döntőn szurkoltak csoportos gimnasztika csapatainknak. Felemelő érzés volt hazai környezetben, szuper hangulatban versenyezni! Biztos vagyok benne, hogy mindez hozzájárult a sikeres szereplésünkhöz. Versenyzőinkre nagyon büszke vagyok, örülök, hogy ilyen jól sikerültek gyakorlataitok és három arany, egy ezüstéremmel zártuk a tavaszi versenyidőszakot!!! Ezúton szeretném megköszönni a szülők támogatását, segítségét is!”

 

Eredmények (csoportos versenyek)

I. korcsoport: 2. Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola… 9. Ádám Jenő                               Tagiskola

II. korcsoport: 1. Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola 

III. korcsoport:1. Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola 

IV. korcsoport: 1. Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola

  V. korcsoport: 3. Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

VI.korcsoport: 1. Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

(Az eredmények forrása: kolorline.hu)

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .