Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1986. február hó

Nagyon hiányzik a 26-os út mellett egy gyalogos járda, létesítése érdekében a Habselyem dolgozói akár társadalmi munkát is vállalnának. Már persze ha lenne rá idejük, és nem a VGV előtt állnának sorba, hogy be tudják fizetni a lakbért. „Ez egy szocialista város, és nem egy jó színfoltja a tömeg” – állapította meg a jelenségről a Ruházati Iparcikk pártalapszervezete. Nagy öröm az is, hogy megújult az Építők útjai ABC, ámde…

Nagy örömet jelentett az Építők útjai ABC bolt felújítása a környék lakóinak. Az öröm azonban hamar ürömmé vált, mert a boltban hentesáru, péksütemény csak a délelőtti időben kapható. A délután munkából hazatérők már csak alig, vagy egyáltalán nem kapnak sem felvágottat, sem kiflit, zsömlét, fonott kalácsot, brióst egyáltalán nem, de még cukrászárut sem. Azonkívül olyan zsúfolt az eladótér, hogy szinte nem lehet férni a polcoktól. A pénztárnál, ha ketten állnak, a harmadik már nem fér oda. Szűkebb lett a bolt eladótere a sok polc miatt, mint az előző időben volt. A korszerűség sajnos így elmaradt.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Problémaként említenénk a lakbérbefizetés módszerét. Hétfői napokon hosszú sor kígyózik a VGV előtt. Mi, akik egész nap dolgozunk vegyünk ki egy szabadságot, hogy be tudjuk fizetni a lakbért? Azt is olyan áron, hogy órákat állunk sorban az utcán. Ez egy szocialista város, és nem egy jó színfoltja a tömeg.

Ruházati Iparcikk pártalapszervezete

Ismételten gond jelentkezik a város fogorvosi ellátása területén. Az iskolai fogászat nagyon le van terhelve, a kórházban délután a gyerekeket küldözgetik egyik orvostól a másikig. Ugyancsak felvetődik, hogy SZTK alapon nincs fogtömő anyag, magánrendelőben a fogtömést azonnal elvégzik.

Borsodi Vegyi Kombinát pártbizottsága

Több területünkről érkezett be az a kérés, hogy a 26-os úton egy gyalogos járda építése lenne szükséges, mert nagyon járnak ezen az útvonalon és ez balesetveszélyes. Ha járdát nem is lehet építeni, mert tudjuk, hogy az nagyon sokba kerülne, akkor olyan szélesebb betonkockákat kellene lerakni, ha kell, társadalmi munkában dolgozóink segítenek.

Habselyem Kötöttárugyár 4. sz. gyára pártalapszervezete

A VGV hóeltakarítási munkájában kifogásolják, hogy az csak a főútvonalakra korlátozódik. Olyan járdafelületek letakarítása nem történik meg időben, mely nem tartozik házmester hatáskörébe, pl. Lenin út és Építők útja közötti szakasz, kórház melletti autóbusz-megállóhelyek stb.

Borsodi Vegyi Kombinát pártbizottsága

Ők valószínűleg elégedettek a VGV hóel(nem)takarítási munkájával. Háttérben a Libalegelő (A KDK-n közzétette: Bajzáthné Zana Erika)

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .