Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1985. szeptember hó

Berentén az élelmiszer-ellátás a minimális igényeket sem elégíti ki, a Zsuzsi presszó környékén pedig éjfél körül gyakori az ittas emberek hangoskodása és garázdálkodása. Mindeközben Barcikán: egyre súlyosabb gond az orvoshiány; hiába volt az országos tanévnyitó városunk legújabb iskolájában, a környékén még sincs minden rendben. A fiatalok városában nem lenne szabad megfeledkezni az idősebbekről sem…

A berentei élelmiszer-ellátás a minimális igényeket sem elégíti ki. Kicsi a választék, egyes cikkekhez nem lehet hozzájutni. (X. alapszerv.)

A Berentén üzemelő „Zsuzsi” presszó nyitva tartásával az ott lakók nem értenek egyet. A vezető – szerződéses üzlet lévén – a nagyobb bevétel reményében tart nyitva. Du. 18 óra körül – amikor nincs nagy forgalom – bezár és este 9–11-ig ismét kinyit a munkába menő és onnan jövő dolgozók örömére. A területen nem ritka az éjfél körüli ittas emberek hangoskodása és garázdálkodása.

BVK pártszervezete

Sokszor felvetődik az a kérdés, hogy az orvosi ellátás nem kielégítő. Rendelőintézetben nincs betartva a rendelési idő. Fogászatnál ünnepnapokon nincs ügyelet. Ha a körzeti orvos távol van, helyettesítése nincs megoldva. Szeretnénk, ha ezek a problémák városunkban megoldódnának. Tudjuk, hogy az orvoshiány fennáll, éppen ezért célszerű lenne az orvosképzés ütemét módosítani.

Borsodmegyei Kézműipari Vállalat

Örömmel töltött el bennünket az a tény, hogy az országos tanévnyitó városunk legújabb iskolájában, a Dózsa György úti általános iskolában volt. Egy valóban szép és korszerű iskolával gazdagodott ifjú városunk. Sajnos azonban az iskola környékén még nincs minden rendben. A Dózsa György utat aszfaltréteggel vonták be, de hiányzik az út melletti járda.

VGV

1985-ben az “országos tanévet” a Dózsa György úti általános iskolában Köpeczi Béla művelődési miniszter nyitotta meg. Városunk legújabb iskolájában más magas rangú vendégek is megfordultak akkoriban: képünkön Gazsó Ferenc szociológus, 1983 és 1989 között művelődésügyi miniszterhelyettes (Fotóforrás: Szaszkó-Májer Detti – KDK)

Kazincbarcika fiatal város, a fiatalok városa szóhasználat mindennapos és jogos is, de nem szabad elfeledkeznünk az idősebbekről, akiknek egy-két kilométer megtétele gyalogosan nagy fáradságot okoz egy-egy bevásárlás során. Ezért az ő nevükben kérjük, hogy ott, ahol a barcikaiak nagy számban szinte mindennap megfordulnak, ez a Lenin út, a járda melletti zöld sávra helyezzenek el ülőpadokat, amely nemcsak a rövid ideig tartó pihenést szolgálná, hanem a város esztétikai megjelenését is javítaná, az utcát „otthonosabbá tenné”.

NME VAFK pártszervezete

Már nem Lenin út, és már nem is annyira zöld – ellenben jóval otthonosabb, és nem csupán rövid megpihenésre szolgálnak az utcabútorok, de komolyabb eszmecserére is 🙂

Dolgozóink örömüket fejezik ki azért, hogy az Ipari út felújítását elkezdték. Ez megkönnyíti a munkahely megközelítését.

Borsodi Hőerőmű Vállalat

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .