Javul a közellátás Barcikán

A Kazincbarcikai városi Tanács Végrehajtó Bizottsága a múlt év utolsó hónapjaiban több alkalommal foglalkozott a város közellátásával. November 9-én a kereskedelmi és vendéglátóipari egységekben végzett ellenőrzések tapasztalatait összegezték, majd az ebből adódó feladatok ismertetésére a közelmúltban koordinációs értekezletet hívtak össze. A fontos megbeszélésen a kereskedelmi és vendéglátóipari vállalatok, szövetkezetek vezetői vettek részt. Arról számoltak be: milyen intézkedéseket tesznek a lakosság jobb ellátása érdekében, milyen fejlődés várható ezen a téren 1973-ban.

A Borsodi Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalat igazgatóhelyettese többek között arról számolt be, hogy a jövőben lényegesen javul a kenyérellátás. A sütőipari vállalattal ugyanis szerződést kötöttek arra, hogy a két műszakos nyitvatartással működő üzletekbe naponta kétszer szállítanak kenyeret. Hasonló megállapodás jött létre a tejipari vállalattal is, eszerint a nagyobb üzletekben délután is friss tejet kaphatnak a vásárlók. A bevásárlás megkönnyítésére a jövőben még inkább szorgalmazzák az előrendeléses kiszolgálást, segítik a gyorsabb, kulturáltabb ellátást.

A Sajókaza és Vidéke ÁFÉSZ kazincbarcikai üdítőital-üzeme a múlt év második felében új, korszerűbb üzemben kezdte meg működését. Mint azt az értekezleten elmondották, az új üzemben ebben az évben már közel 1 millió üveget palackoznak, s ezzel nagy segítséget nyújtanak az üdítőital-ellátás javításához.

A Bükkvidéki Vendéglátóipari Vállalat igazgatója a dolgozó nők második műszakjának könnyítése érdekében tett intézkedésekről számolt be. Elmondotta, hogy a Barcika étteremben bevezetett kihordásos vacsoraszolgáltatás jónak bizonyult. Ennek ellenére ma még viszonylag kevesen veszik igénybe – a jövőben szélesebb körű propagandát fejtenek ki e szolgáltatás népszerűsítésére.

A kiskereskedelmi és sütőipari vállalat között létrejött megállapodásról már említést tettünk. A sütőipari vállalat emellett más módon is segíti a barcikai lakosság jobb ellátását. Mint megtudtuk, a választék bővítése érdekében új termék gyártását és forgalmazását valósították meg. A Favorit elnevezésű kenyér próbasütését december elején tartották meg, az új termék előnye, hogy a készítésénél kenyéröregedés-gátló anyagot használnak, s így a kenyér 72 órán át friss marad.

Kazincbarcikán közismerten sok a gyermek, a fiatal. Elsősorban ezt vették figyelembe a ruházati kiskereskedelmi vállalat vezetői, a jövőben ugyanis több gyermekruházati cikket szereznek be, színvonalasabb ellátást ígérnek.

Észak-Magyarország, 1973. január 4.

Megjelent az Ifjúvá serdült város című könyvben is

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .