Fogadd el, fogadj el! – szombaton újra Esélyegyenlőségi Nap

Minden esztendőben más-más mottóval rendez Esélyegyenlőségi Napot a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. Az idei esemény a „Fogadd el, fogadj el!” címet viseli.

A közel másfél évtizede életre hívott rendezvény minden év őszén egy tartalmas délutánt nyújt mozgáskorlátozott embertársaink számára. Sokan szinte csak ilyenkor mozdulnak ki hosszabb időre otthonaikból, hiszen a mindennapok megélése is gyakran nagy küzdelem számukra.

Egy-egy ilyen Esélynapon azonban elsősorban a kikapcsolódás és a társadalmi integráció van fókuszban, mely úgynevezett kétlábonjáró és kerekesszékes fellépők segítségével válik izgalmassá, meghatóvá, szórakoztatóvá vagy éppen elgondolkodtatóvá.

A helyszín idén is a KSK Munkacsarnoka lesz, ahová több mint kétszáz fogyatékossággal élőt és hozzátartozóit várja a szervező egyesület.

Tomkóné Kiss Mária elnök, a rendezvény kapcsán kiemelte: sok szó esik manapság az integrációról, az elfogadásról, az akadálymentesítésről és az esélyegyenlőségről, de korunk társadalmának még rengeteg teendője van ezen a területen.

Ők maguk is számos programban vesznek részt a cél érdekében: például általános iskolákban tartanak Esély-órákat azért, hogy a gyerekek mielőbb lássák és értsék a korlátozottság fogalmát, nehézségét. Hozzátette: bíznak benne, hogy ezek a gyerekek felnőtté válva el- és befogadóbb emberek lesznek, mint más kétlábonjárók. A programhoz kötődve egy rajzpályázatot is hirdetett a kazincbarcikai szervezet, melynek legszebb alkotásait az Esélynapon ki is állítják. Emellett természetesen számos zenés, táncos, énekes produkcióval szórakoztatják a közönséget 2018-ban is. Fellép Pazzagli Ágnes Rita, kétszeres Magyar Bajnok kerekesszékes freestyle táncos, továbbá a ParaDance Company. A hat éve működő, ParaSzupersztár-győztes kerekesszékes tánccsoport mottója: “Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz lenni abban a pillanatban”. Bizonyára nagyon különleges és egyedülálló előadásuk fél négy után kezdődik.

Mellettük a kazincbarcikai gyökerekkel rendelkező, s a közönség által nagyon szeretett Jancsó Dóra színművésznő lép fel, aki ezúttal a „Dallamok szárnyán” című műsorával varázsolja majd el a közönséget. Zárásként a Potyautasok nevű pop-mulatós formáció gondoskodik a jó hangulatról.

A szervezők – a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete és a Borsod-Média Ügynökség – nagy-nagy szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a KSK Munkacsarnokába szeptember 8-án 14 és 18 óra között, hiszen a rendezvény nyitott és díjtalanul megtekinthető.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .