Újkazinci Baráti Kör: elismerő oklevél kiemelkedő közösségi és társadalmi munkáért

Kálmánné Katalin írása

Kálmánné Katalin írása

2016. március 11-én állófogadással egybekötött nőnapi ünnepségre invitálta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke az Újkazinci Baráti Kör közösségét, mely a HBH Bajor Sörházban került megrendezésre.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő nőnapi köszöntője után méltatta a Baráti Kör munkáját, részletesen és elismeréssel beszélt tevékenységünkről. Ezt követően pedig tőle és a megyei közgyűlés elnökétől „Kiemelkedő közösségi és társadalmi munkáért elismerő oklevélben” részesültünk.

Az eltelt öt év alatt ez a második nem mindennapi elismerésünk. Korábban az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend (amelynek jelszava “Hazám, szakmám, becsületem”) díszserlegét nyertük el, melyet Benke Laci bácsi Oscar-díjas olimpiai mesterszakács, mestercukrász adott át részünkre.

Az elismerő oklevél átadása után ünnepi műsorral köszöntötték a résztvevőket. Ünnepi műsort adott az Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon Tehetséggondozó Műhely diákjai, ezt megelőzően, illetve az ünnepi műsor végén Orosz Margit költőnő saját verseit szavalta. Remélhetőleg hamarosan a Baráti Körnél is találkozhatunk vele író-olvasó találkozó keretei között. Hasonlóan nagy sikert aratott Boros Géza énekművész előadása, közösségünk többsége a művésszel együtt énekelt.

Velünk ünnepelt Rozlozsnik Jánosné, Rudolftelep polgármestere, Göndör Judit, a Borsod-Média Ügynökség & Nina Esküvőszervezés cégvezetője, akik a Baráti Kör támogatói, partnerei; Nagy Boglárka, Berente önkormányzatának jegyzője, és velünk koccintott Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője is.

Fotó: Szűcs Mara

A nőnapi ünnepség vasárnap folytatódott a Felsőbarcikai Művelődési Házban, ahol a Felsőbarcikáért Alapítvány nevében Pásztor László önkormányzati képviselő és Hazag Mihály köszöntötte a hölgyeket. A virágok átadása után az Öt Órai Tea Gitárzenekar adott ünnepi koncertet.

Fotó: Gál Gábor

Legközelebb március 22-én találkozunk állandó helyünkön, a Programsziget közösségi házban, Herczeghné Fábián Edit a Lélek rezdülése című könyvbemutatóján. Beszélgető partnere Landenbergerné Mariann lesz.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..