Több kilométernyi szakasszal bővül a városi kerékpárút-hálózat

A jövőben mintegy 3 kilométernyi újabb szakasszal bővül Kazincbarcikán a városi kerékpárút-hálózat.

700 méter, kétoldali kiemelt kerékpársáv épül az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco körforgalom között. További 500 méter hosszú, járdák szélesítésével kialakított, egymástól elválasztott gyalog- és kerékpárút megépítésére kerül sor a Pollack Mihály úton az Egressy út és a Mátyás király út között. A Tardonai úton a Május 1. úttól a Gábor Áron úti buszmegállóig pedig 1681 méteres, egyes szakaszokon zöldsávban, más szakaszokon szervizúton vagy járdával közösen vezetett, kétirányú kerékpárút készül a beruházás keretében.

A projekt egyik célja a térségi kerékpáros hálózat kialakítása Tardona és Sajóivánka irányában. A távlati tervek között szerepel egy – a saját és a környező települések pályázati lehetőségeinek összehangolásával, közös összefogással megvalósítani kívánt – teljes, térségi hálózat kialakítása, ami Sajószentpétertől egészen a szlovák határig lehetővé tenné a biztonságos kerékpáros közlekedést.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósítandó beruházásra összesen 292 039 400 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült Kazincbarcika Város Önkormányzata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..