Színes Ki Mit Tud?-on mutatkoztak be a szépkorúak

Kálmánné Katalin írása

Az Idősek hónapja alkalmából az Újkazinci Baráti Körnél is a szépkorúaké volt a főszerep. Idén első alkalommal rendezték meg a „Szépkorúak színes világa” nevet viselő Ki Mit Tud? találkozót október 8-án, ahová változatos, színes programokkal várták a szórakozni vágyókat is.

Az egyfordulós programjuk célja nem a versengés volt, hanem hogy áttekintést adjon a nyugdíjas korosztály szellemi értékeiről, bepillantást engedjen az eddig hobbiból, szórakozásból űzött kulturális tevékenységekbe.

Meglepően szép számú jelentkezés érkezett, nemcsak a város környéki településekről, hanem még Debrecenből is jöttek nyugdíjasklubok. Hat kategóriában, 33 műsorszámban mutatkozott be 197 fellépő. Verssel, prózával, énekkel paródiával és színi előadásokkal készültek a nyugdíjasok. Valamennyi előadás, műsorszám a színvonala miatt elismerést érdemelt, valamint tiszteletet, hogy a 80-90 éves szépkorúaknak volt bátorságuk ekkora közönség elé kiállni. Ezért nem is rangsorolt a zsűri, minden műsorszámot díjaztak. A fődíjat viszont a Kincsem Napközinek ítélték, ezt a döntést a közönség és valamennyi résztvevő óriási elismeréssel, tapssal fogadta. A fődíj P. Dányi Gabriella író-költő-festő egyik nagyon szép alkotása, vidámságot, boldogságot sugárzó festménye volt.

A díjakat a zsűri tagjai, valamint támogatók ajánlották fel. A zsűri elnöke Hajnal József író, újságíró, rádiós főszerkesztő volt. A zsűri tagjai: Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke, Mező István író, karikaturista, nyugalmazott iskolaigazgató, az Illés Klub vezetője, Orosz Margit Németh László-díjas költő, pedagógus, író, Boros Géza énekművész, tanár, tagintézmény-vezető, dr. Walid-Salha Anna, az Újkazinci Baráti Kör kiemelt támogatója, P .Dányi Gabriella író-költő-festő, Hazag Mihály népművelő, kulturális szakember, Kottner László zenetanár, előadó, aki a nap folyamán zenei közreműködője is volt a rendezvénynek.

Az egész napos programot két konferansz, Szalainé Szatmári Katalin és Dolovics Anett vezette, köszöntőt mondott Török Dezső és Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere. A nap folyamán a Kézműves Ki Mit Tud? minikiállítás is nyílt, melyet a Baráti Kör kreatív tagjainak kézműves alkotásaiból rendeztek be a szervezők.

„Igaz a szólás: Egyedül nem megy! Úgy vélem, ismét egy rendkívüli összefogásról tanúskodott a rendezvény. A közreműködők a fellépésen túl rendkívül segítőkészek voltak, besegítettek a tálalásba, előkészületekbe, segítették egymást, nagyon hálásak vagyunk az együttműködésért. Köszönjük valamennyi résztvevő, a zsűri és minden közreműködő kitartását, felkészültségét, a támogatást, biztatást, és a folytatás érdekében várjuk a visszajelzéseket, valamint ezúton fejezzük ki tiszteletünket, és mondunk köszönetet a rendezvény támogatóinak” – mondta Bartái Kör képviselője.

Fotók: Zólyomi Sándorné

Támogatók:
Kazincbarcika Város Önkormányzata
Szitka Péter polgármester
Barcika Art Kft.
Demeter Zoltán országgyűlési képviselő
Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke
Dr. Walid Salha főorvos
Dolovics Anett
P. Dányi Gabriella költő, festő
Orosz Margit Németh László-díjas költőnő
Boros Géza
Hazag Mihály
Hajnal József
Mező István
Dr. Salha Anna
Mislai-Szilasi Ildikó
Sz. Pál-Kutas Orsolya
Lezák pékség
Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola
Kottner László
Stofán Emőke
Kurityáni Művelődési Ház és Könyvtár Közhasznú Egyesület – Összejöttünk Kör
Sajómente
Barcikai Históriás
Éles Gáborné
Karnevál Étterem és Pizzéria

A „Szépkorúak színes világa” Ki Mit Tud? résztvevői:
Éles Gáborné, Kazincbarcika
MESZEGYI Boldog Asszony Papucsa Nótakör, Miskolc
Petőfi Sándor Nyugdíjas Klub, Mucsony
Ivádyné Tóth Ildikó, Tardona
Kelemen Katalin, Kazincbarcika
Lukács Mihályné, Kazincbarcika
Nosztalgia Hajnalcsillag Egyesület, Debrecen-Nagymacs
Papp Imréné Hacsi Piroska, Kazincbarcika
Dzsupin Imre, Kazincbarcika
Molnár András, Miskolc
Aranyeső Nyugdíjas Klub, Rudolftelep
Gyenes Gyuláné, Tardona
Varga Ferenc, Miskolc
Levendula Nyugdíjas Klub, Bánhorváti
Pamli Károlyné, Kazincbarcika
Tardonai Nyugdíjasok Baráti Köre, Tardona
Tóth Andrásné, Kazincbarcika
Sándor Andrásné, Kazincbarcika
Zólyomi László-Honti Ottóné, Kazincbarcika
Lipták Béláné, Felsőtelekes
Labancz Lászlóné, Kazincbarcika
Összejöttünk Kör, Kurityán
Kakszi Béláné, Tardona
Balázs Andrásné, Rudolftelep
Rozmaring Dalkör, Berente
Őszikék Nyugdíjas Klub, Alberttelep
Hagyományőrző Pávakör, Mucsony

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .