Spártaiak Barcikán

Először került megrendezésre Kazincbarcikán Spartan Race verseny nem kevés résztvevővel és nem kis sikerrel. Mintegy ötezer versenyző nevezett a különféle akadályokkal és próbákkal nehezített futóversenyre.

Nehéz pálya és jó hangulat jellemezte a megmérettetést, melyen több kategóriában lehetett indulni. A legjobbak az elit kategóriában indulhattak, a kevésbé gyorsak az úgynevezett kompetitív futamot választhatták, de volt csapatverseny és külön futam gyerekeknek is. A táv a felnőtteknél valamivel több mint tizennégy kilométer volt, olyan akadályokkal mint homokzsákcipelés, dárdavetés, összegumizott bokával való haladás, kötélmászás, úszás, különféle falakon való átjutás, és szögesdrót alatti kúszás is volt. Ha valaki valamilyen számot nem tudott teljesíteni négyütemű fekvőtámasszal válthatta ki a továbbhaladást. A beérkezők közül mindenki érmet kapott örök emlékül a verseny teljesítéséről.

Egy rövid Youtube-videó az eseményről:

…és egy hosszú:

 

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .