Nyárköszöntő kavalkád: a csoda folytatódik

Kálmánné Katalin írása

Különleges élménynek ígérkezik a Nyárköszöntő Kavalkád II. nevű szabadtéri program június 24-én, amelyen várhatóan nyolc település tizenegy civil szervezete plusz az érdeklődők vesznek majd részt a tardonai szabadidő- és sportközpontban.

2017. június 24-én Tardonán ismét megrendezésre kerül a környező települések nyugdíjasklubjainak találkozója, a Nyárköszöntő Kavalkád II., melynek megálmodója az Újkazinci Baráti Kör, névadója és szervezője pedig Göndör Judit, a Borsod-Média Ügynökség vezetője volt.

A házigazdák, a Tardonai Nyugdíjasok Baráti Köre, Kukta Gyuláné Kati vezetésével, óriási lelkesedéssel vágtak bele a szervezésbe, és idén még több vendéget várnak.

“A barátságokat ápolni, őrizni kell. Az Újkazinci Baráti Kör rendezvényein szinte minden alkalommal ott vagyunk, akárcsak a Felsőbarcikáért Alapítvány, a Teljes Életért Egyesület tagjai vagy a Kazincbarcikai Kórház hospice osztályának dolgozói. Óriási élmény volt az áprilisban megrendezett Senior Sport kavalkád, valamennyien nagyon jól éreztük magunkat. Bízunk benne, hogy a sportnapnak és ennek a találkozónak is lesz folytatása!” – mondta Kuktáné Kati.

A tavalyi kavalkádon

A Nyárköszöntő Kavalkádon minden nyugdíjasklub műsorral mutatkozik be, és idén a Putnoki Foglalkoztató és Rehabilitációs Intézmény egy csoportja is ellátogat a rendezvényre, amely egyben jótékonysági célt is szolgál, a tombola bevételéből korszerű ágya(ka)t kap a Kazincbarcikai Kórház hospice osztálya.

A nap további részében sétakocsikázás, a Jókai Emlékház megtekintése, kiállítás (festő, gobelin, költészet), táncbemutató, tánctanítás, szabadtéri bál teszi színesebbé a kavalkádot. A házigazdákon kívül jelen lesznek Alberttelep, Bánhorváti, Kurityán, Múcsony, Pereces, Rudolftelep klubjai, a Teljes Életért Egyesület, a Felsőbarcikáért Alapítvány, a hospice osztály és az Újkazinci Baráti Kör. A Bánhorváti Levendula Klub egy örömteli esemény miatt nem tud részt venni a találkozón. Bekerültek a VII. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? döntőjébe. Az utolsó megmérettetés időpontja egybeesik a Nyárköszöntő Kavalkád időpontjával. Valamennyien drukkolunk nekik a sikeres, eredményes szereplésért!

A tardonai barátok szívvel-lélekkel készülnek az eseményre. A híres tardonai vendégszeretetet, a vidám társaságokat ismerve garantált a fergeteges, jó hangulatú találkozó, amelyről a későbbiekben még beszámolunk.

Fotó: Mara Fotó

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .