Munkácsy Emlékverseny immár hatodszor Kazincbarcikán

borsod_media_ugynoksegNégy megye több mint húsz egyesületének legjobb diákbirkózói lépnek szőnyegre a hétvégén a VI. Munkácsy Dezső Emlékversenyen.

A hagyományos viadal rangját idén az is emeli, hogy a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos versenynaptárába, mint az északkelet-magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság is bekerült. Vagyis a szombaton, Kazincbarcikán jó helyezést szerző versenyzők jogosultságot szereznek az országos versenyen való indulásra. A regionalitás ez esetben Borsod, Heves, Hajdú és Szabolcs megyéket jelenti, vagyis innen érkeznek a több mint húsz egyesület és szakosztály birkózópalántái.

A szervezők a versenyre 160-200 fő, zömében 10-14 év közötti gyermeket várnak, de 8-9 és 15-24 éves birkózók is szőnyegre lépnek majd. Motiváció pedig lesz bőven, hiszen az országos versenyre jutáson kívül egykori kiválóságok is figyelik majd a tehetségeket, hiszen Hegedűs Csaba és Repka Attila olimpiai bajnokok mellett az országos szakmai vezetés is nagy számban képviselteti majd magát.

Az élete a birkózás volt

Kazincbarcika 2010 óta a „Magyar Birkózás Városa” kitüntető cím tulajdonosa, majd a következő évben indult útjára a Munkácsy Dezső Emlékverseny, melynek idén már hatodik alkalommal ad otthont a település. A hagyományos viadal az egykori kiváló birkózó, majd edző és szakosztályvezető elévülhetetlen érdemeit hivatott megőrizni: személye a kiváló kazincbarcikai birkózóélet megalapozásában meghatározó volt.

munkacsydezso

Egykori tanítványai, kollégái, és az országos szakma képviselői mindig örömmel érkeznek Kazincbarcikára, s nagy szeretettel ápolják Munkácsy Dezső emlékét és örökségét. A házigazda egyesület természetesen a szervezés mellett arra is odafigyel, hogy versenyzői a legjobban szerepeljenek. Az előjelek pedig nagyon jók, hiszen a múlt hétvégén, Gyöngyösön megrendezett meghívásos szabadfogású versenyen a KVSE fiataljai három aranyérmet (Balogh Levente, Pálkutas Levente és Csernely Balázs) és egy bronzot (Balogh Ferenc) szereztek. Ugyanekkor a klub kiválósága, a felnőtt magyar válogatott kerettag, Lagzi Kovács Bendegúz Egerben, az Országos Egyetemi Bajnokságon állt szőnyegre, s kétszeres magyar bajnok lett. Ezzel pedig megszerezte a lehetőséget arra, hogy október 25-én Törökországban az Egyetemi Világbajnokságon képviselje a magyar és a kazincbarcikai színeket.

birkozo01

A VI. Munkácsy Dezső Emlékverseny szeptember 24-én (szombaton) 10.30-kor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét; a viadal várhatóan 15 óra körül ér majd véget. A helyszín hagyományosan a KSK Munkacsarnok lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..