Megújult az élelmiszerpiac

Az autóbusz-végállomás közelében lévő élelmiszerpiac a ’60-as években létesült, és toldozással-foldozással – egy-egy épület vagy pavilon elhelyezésével – a ’70-es években nyerte el az 1998 augusztusáig létezett formáját. A városrendezési tervek egy új piac helyét az ún. VI/A szomszédsági egységben (a Penny Market raktáráruház épült a helyén) jelölték ki, de sem a tanács-, sem az önkormányzati rendszerben nem jutott pénz a megvalósítására.

Az átalakuló, modernizálódó főutca környezetébe a nem egységes megjelenésű, romló állagú építményeivel a piac már egyre kevésbé illett bele. Ezért döntött az önkormányzat a rekonstrukcióról, amely a Crassan Kft. tervei alapján a K. V. Építő-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kivitelezésében 1998. június 15-étől július 31-ig tartott. A 6,3 millió forintos költséggel megvalósított rekonstrukció eredményeként a régi építmények 361 négyzetméter alapterülete 183 alapterületű 8 db új pavilonnal gyarapodott.

piac2

A műszaki átadás és hiánypótlás után a megújult élelmiszerpiac ünnepélyes átadására 1998. augusztus 19-e reggelén került sor (lásd az Év krónikáját). A piac üzemeltetője az Arborétum Városüzemeltetési Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .