Kétmilliárdos környezetvédelmi fejlesztés Kazincbarcika térségében

Több mint 2 milliárd forintból valósul meg a hulladékgazdálkodási rendszer további fejlesztése a Sajó-Boldva völgyében. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 143 önkormányzatot érintő új hulladékgazdálkodási fejlesztési projektje közel 88 000 háztartás hulladékgazdálkodását érinti.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében elnyert 2 199 986 594 Ft vissza nem térítendő támogatásból tízezernél is több veszélyeshulladék-gyűjtő edény, valamint a szelektív hulladékgyűjtést biztosító új hulladékgyűjtő edény beszerzése, illetve elhelyezése válik lehetővé a társulás 22 településsel kibővített ellátási rendszerében. A hulladékgyűjtési feladatok hatékony ellátására 11 db új hulladékgyűjtő jármű, a kiegészítő szállítási feladatok ellátására 3 db kompakt platós jármű, egy új targonca, mechanikai előkezelő, rakodógép, és a lerakó műveléséhez szükséges dózer beszerzését tervezi a társulás – ismertette a projektet a sajtó előtt Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, társulási elnök.

Szitka Péter polgármester, társulási elnök. A projektnyitó rendezvénynek április 10-én a Mezey István Művészeti Központ adott otthont (Fotó: Zele Tímea)

A Sajókaza Hulladékkezelő Centrum hatékony működtetése érdekében két gázolajkút beszerzésére és telepítésére is sor kerül, továbbá egy bálatároló szín kiépítése, a közszolgáltatási feladatokat ellátó teljes üzemeltetői személyzetet kiszolgáló irodaépület és szociális épület kapacitásainak kibővítése és kiegészítő munkaként a szükséges parkolók kialakítása is a terv része.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .