Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1985. március hó

Általános vélemény, hogy a Kazinc Áruház áruválasztéka nagyon szegényes, és már egyébként is “kinőtte” a város. Drága a virág, egyre nagyobb a gépjárműforgalom, sok a kóbor kutya. A gyerekek fejlődése szempontjából káros a bányászkonyhánál tapasztalható megbotránkoztató látvány.

Több esetben szerepelt már információs jelentésünkben, hogy slágeralkalmakkor (nőnap, anyák napja stb.) a virágárak aránytalanul magasra nőnek. Igaz, hogy a virág szabadáras termék, de központi intézkedéssel el kellene érni az árak reális szinten tartását.

Borsodi Hőerőmű V. üzemi pártbizottsága

Általános vélemény, hogy a Kazinc Áruház áruválasztéka nagyon szegényes. Méreteit illetően is kinőtte a város, nagy szükség lenne egy nagyobb méretű és színesebb áruskálájú áruház építésére, de minimálisan a jelenlegi áruház áruellátásának javítására. Úgy gondoljuk, hogy az a természetes igény – különösen ilyen utazási költségek mellett –, hogy a barcikai ember Kazincbarcikán vásárolja meg a szükséges ruházati és egyéb árucikkeket.

BVK üzemi pártbizottság

1970. január 10-én avatták fel a Kazinc Áruházat. A korabeli sajtó ilyen cím alatt adott hírt az eseményről: “A divat palotája. Tízmilliós árukészlet – Ötven eladó – Több százezres forgalom”. Már 15 év elteltével sem felelt meg az igényeknek – manapság pedig már inkább csak elcsúfítja a városképet. Lehet-e találni neki – felújítva – új funkciót, vagy lebontásra vár? (Fotó: Takács Zsolt)

A Fő tér lakói kérik, hogy a bányászkonyha végében lévő büfét szüntessék meg, és helyette létesítsenek élelmiszerboltot vagy zöldséges boltot, vagy más árusítóboltot. Ugyanis megbotránkoztató, hogy a büfében leitalosodott egyének a szemközti lakásokba járnak WC-zni és a büfé előtt italoznak, majd civakodnak és zavarják az ott lakók nyugalmát, nem is beszélve a gyerekekről, akik mindezt látják, és személyiségük fejlődése szempontjából káros ez a megbotránkoztató látvány.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Sok a városban a kóbor kutya, 6-8-as csoportokban járják a várost, és az egyedül közlekedőket, a gyerekeket ijesztgetik, megtámadják.

112. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet pártalapszervezete

Dolgozóink javasolják, hogy a város területén felül kellene vizsgálni a város körzeti orvosi hálózatának rendszerét úgy, hogy a területi elhelyezést figyelembe véve mindenki a legközelebb levő körzethez tartozzon.

Borsodi Hőerőmű V. üzemi bizottsága

A Kertváros és Herbolya között létesülő új lakótelepen lakók legfőbb gondja, hogy nem rendelkeznek szilárd burkolatú úttal. Felépültek a családi házak, viszont elmaradt az út építése. Ilyen pl. a Vájár, Tárna út, Csille, Aknász út környéke, ahol a lakók csapadékos időben térdig érő sárban és latyakban közlekednek.

VGV pártalapszervezete

A városszépítés érdekében nagyobb gondot kellene fordítani a mindennapi városi takarításra, sok a közterületeken, parkokban a szemét, hulladék. Sürgősen szervezni kellene tavaszi társadalmi munkákat a lakókörzetekben, iskolák és intézmények körül.

112. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet pártalapszervezete

Problémaként felvetődött dolgozóink körében, hogy a 26. sz. főút és Dimitrov úti kereszteződésnél gyalogos-átkelőhely kijelölésére lenne szükség, mivel sok dolgozónk jár a város felől, és a 26. sz. főúton egyre nagyobb a gépjárműforgalom.

ÉMÁSZ üzemigazgatósága pártalapszervezete

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek)

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..