Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1985. január hó

1985 elejére sem oldódtak meg a kereskedelmi ellátással kapcsolatos gondok Kazincbarcikán. Nem lehetett kapni például zoknit, harisnyát és citromot, sőt szombatonként még a kosárért is sorba kellett állni. Persze csak annak, aki olyan szerencsés volt, hogy eljutott a boltba, és nem törte kezét-lábát a havas járdán…

A völgy területén a VGV sem a járdákat, sem a lépcsőket nem tisztítja a meg a hótól és ez balesetveszélyes. Rossz képet mutat a parkokban szétszórt lakásokból kidobált karácsonyfa.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Az üzletek ellátása a zord időjárás ellenére is jó városunkban. Az ünnepek körüli ellátás is megfelelő volt. Ajándékozásra és élelemmel való ellátásra minden rendelkezésünkre állt. Kellemetlen viszont az, hogy a szombati napon a kosarakért is sorakozni kell. Az áruellátással való megelégedettségünk mellett néhány komoly gond: még mindig nincs bors, delikát ételízesítő, Piros arany, kókuszreszelék, atléta, alsónemű, pizsama és siralmas az autóalkatrész-ellátás.

Óvodai pártalapszervezet

Szomorúan tapasztaljuk: a város boltjai nagyon szegényes árukínálattal rendelkeznek. Ez tapasztalható a ruházati és élelmiszerboltoknál is, pl. zokni, harisnya, citrom és egyéb szükséges árucikk hiányzik a boltokból.

Georgi Dimitrov Ált. Iskola pártalapszervezete

Dolgozóink úgy ítélik meg, hogy a városban a megengedettnél nagyobb környezeti károkozást fog jelenteni az utak és járdák sózásából eredő szennyezettség. A só kevert alkalmazása már rég bevált jó módszer.

BVK pártbizottság

A völgypark a 70-es években (Fotó: Barta Sándor – KDK)

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .