Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1985. február hó

Nincs pamut, pedig télen lehetne kötni igazán, narancs és banán is csak pult alól kapható, de legrosszabbul a berenteiek jártak: nem elég, hogy el vannak zárva a külvilágtól, ha fodrászhoz akarnak menni, az egyébként is drága szolgáltatást még a buszköltséggel is meg kell toldaniuk.

Nem lehet pamutot kapni, holott télen lehetne kötni, olcsóbba kerülne, mint kész kötöttárut vásárolni.

Sütőipari V. pártalapszervezete

A Széchenyi úton és környékén lakó idős emberek nagyon sérelmezik, hogy a lakóterületükön lévő élelmiszerbolt hónapok óta betegségek miatt zárva van. Így a csúszós, hideg időben messzire kell eljárniuk az alapvető élelmiszerekért.

MSZMP óvodai alapszervezete

A berentei dolgozók panaszolják, hogy a területen fodrászüzlet nem működik. Igaz, hogy már el vannak zárva a külvilágtól, de nem értik, miért kell adott esetben az amúgy is magas fodrászmunkadíjat további 8 Ft buszköltséggel is megtoldaniuk?

Borsodi Hőerőmű Vállalat pártszervezete

Manicurt vagy manikűrt parancsol a kedves vendég? (Fotó: Papp Éva – KDK)

Az alapvető élelmiszerekből az ellátás a kemény tél ellenére is jónak mondható, bár a füstölt áruk választéka nem mondható kielégítőnek. Hiányosságként kell még megemlíteni, hogy déligyümölcsből az ellátás nagyon gyenge. Most, mikor a gyermekeknek a legtöbb vitaminra lenne szükség, nem kapható narancs, de főleg banán sem. Ha egy-két üzlet kap, azt legtöbbet pult alól értékesítik, amihez így kevesen jutnak.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

A Patak u. 9. sz. lakói panaszkodnak, hogy többszöri jelzésre információs jelentésekben megadott kérdésekre nem történt teljes körű intézkedés. A tv központiantenna-erősítő üzembe helyezése csak az 1-es programra történt meg, a 2-es program és az URH rádióantenna erősítője nem megfelelő.

Borsodi Hőerőmű V. üzemi pártbizottsága

A „Tiszta, virágos városban” a parkok, főleg a Fő tér és a Fő utca környékén rendezettek. A parkok építése késik az új lakónegyedekben. (XXIII. alapsz.)

BVK nagyüzemi pártbizottság

Dolgozóink folyamatosan szóvá teszik, hogy napsütésben, délelőttönként ég a villany (jan. 22., 23., febr. 1., 4., 5., 7., 15.) a Szabó Lajos úton. Ez nem energiatakarékos intézkedésre vall szerintünk.

Sütőipari V. pártalapszervezete

Nem tartjuk megoldottnak az ünnepnapokon történő szemétszállítás végrehajtását. Nagy szeméthalmok gyűlnek össze pihenőnapokon a városközponti szemétszállítási helyeken. Ez alkalmat ad a kukázóknak is a tevékenységükhöz.

Rendőrkapitányság pártalapszervezete

A Lenin út 27. sz. épület Fogtechnikai Vállalat felőli oldala erőteljesen nyirkos, nyáron kellemetlenül hideg, a nap ezt az oldalt a fák bozótos koronája miatt nem éri. Ez nemcsak a ház állagát rontja, hanem az ott lakók egészségét is. Kérjük, bár tudjuk, hogy a fákra szükség van, ezen a területen a fák ritkítását, illetve kivágását.

Borsodi Hőerőmű V. üzemi pártbizottsága

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotó illusztráció, az eredeti kiadványban nem szerepelt)

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .