Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1985. április hó

Ha egyáltalán lehet kapni, már kora délelőtt elfogy a csirkeaprólék, a tejfölben sok a savó, a tej savanyú. Sok panasz érkezett a tanács környezetvédelmi őrjáratára is.

“Több nődolgozónk panaszként vetette fel, hogy az olcsóbb húsáruk közül, pl. csirkeaprólék, ritkán lehet kapni, ha egyáltalán előfordul, már a kora délelőtti órákban felvásárolják.

Volán 3. sz. Vállalat 1. sz. üzemigazgatóság pártvezetősége

Dolgozóink kifogásolják, hogy egyes szolgáltatói tevékenységek városunkban nem megfelelőek. Így pl. az egészségügyi ellátás területén a fogászat. Az a véleményünk, hogy a fogászati ellátás nem méltó és nem felel meg az államigazgatási körzetközponti elvárásoknak. Ugyanez vonatkozik a kereskedelmi ellátás színvonalára is. A megye más városaiban, pl. Ózd, Leninváros, Szerencs stb. az ellátás színvonalasabb, a választék bővebb.

VGV pártalapszervezete

A tej és tejtermékek minősége jelentősen romlott az utóbbi időben. A tejföl sok savót tartalmaz. Április 12-én több üzletben nem volt megfelelő a tej minősége.

BVK üzemi pártbizottsága

Dolgozóink jelezték, hogy az ünnepek után a város egész területén probléma volt a tejellátással, sok üzletből vissza kellett küldeni a kiszállított savanyú tejet. Dolgozóink megelégedéssel nyugtázták, hogy végre átadásra került az autóbusz-végállomás melletti műszaki ABC bolt. Javasolják, hogy a megürült műszaki boltot alakítsák át cipőbolttá.

Borsodi Hőerőmű pártbizottsága

Április 4-e és húsvétra az áruellátás kielégítő volt, jelezték társadalmi és kereskedelmi ellenőreink. Az alapvető élelmiszerekből a kínálat jó volt. Füstölt áruból is volt választék, sonka (tarja) és házi kolbász is volt bőséges választékban. Friss kenyérből kicsit akadozott volt az ellátás.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

A Márka ABC-vel szembeni rész a dolgozók véleménye szerint igen „sivár”, főleg a három tízemeletes épület mögött. Szeretnék, ha megszüntetnék ezt a nem éppen városba illő képet, a meglévő pocsolyás részt.

BVK üzemi pártbizottsága

Ma már azért sokkal szebb látványt mutat… (Fotóforrás: Vasvári Mária – KDK)

Az óvodákban dolgozó és oda járó felnőtt és gyermek nagyon sok gondot fordít a környezetvédelemre. Igen sok az a társadalmi munka, mellyel szépítik, ápolják az óvodák udvarát és belső helyiségeit. Jelentős költség az is, amit udvari tornaszerek festésére áldoznak. Sajnos az óvodába beugráló „hétvégi használók” mit sem törődnek ezzel. Rongálnak, tönkretesznek, amit érnek.

Óvodák pártalapszervezete

Rossz visszhangot keltett a Városi Tanács környezetvédelmi őrjáratának tevékenysége. A gépkocsiban helyet foglaló személyek, esetenként rendőrök is sértő hangnemben utasítják rendre a kerékpározó gyermekeket, pl. a csónakázótó körüli szabadidőpark kavicsos útjain.

MÁV Berente Szénpályaudvar pártalapszervezete”

Barkasszal a környezetvédelemért, hangosbemondóval növelve a zajterhelést – egy sajátos kor sajátos megoldásai… (Fotóforrás: BH-archívum)

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .