Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1984. október hó

1984 októberében gondok voltak a szénellátással, az autójavító vállalat munkájával, a piac mögötti patak medrével. Az új lakások leendő tulajdonosai sem lehettek felhőtlenül boldogok, hiszen mindössze 3 perc állt rendelkezésükre, hogy döntsenek, belevágnak-e a vásárlásba. Rövid helyzetjelentés harminc évvel ezelőttről.

Városunkban a szénellátás nem megfelelő, kb. 2-3 hét a szénhez való hozzájutás ideje. A Szénosztályozónál az ipari úton már nemcsak a Betongyár, hanem a Szénosztályozó előtt is teherautó-sorok akadályozzák a forgalmat, amit még tetéz, hogy a szénmosóhoz tartozó vasszerkezetek előszerelése, tárolása is az út két oldalán történik.

Borsodi Hőerőmű Vállalat pártbizottsága

A Kazincbarcikai Autójavító Vállalat munkája több dolgozónknak bosszúságot okoz. Szolgáltatásuk nem éri el a kívánalmakat. A kocsik mosása jelenleg is szünetel. Elvállalták a Dacia személygépkocsik műszaki vizsgára való felkészítését, de ennek műszaki feltétele nincs biztosítva. Többen úgy látják, hogy nincs elég megfelelő felkészültségű szakemberük sem.

Egészségügyi II. alapszervezet

rend

“Milyen szerencse, hogy Wartburgunk van…”

Az emberek körében gyakran szóbeszéd és felháborodást kelt, hogy városunk parkjaiban és egyes részein nem kímélik a rendet és tisztaságot. Pl. a Lenin úton az autók parkolása következtében a pázsitot letapossák, a piac mögötti patak medre is nagyon egészségtelen.

Ruházati Iparcikk pártalapszervezete

piac

A piac mögött. A fotót közzétette a KDK-n: Chromcsik Ferenc

Többen kifogásolták, hogy ez évben az új lakóházak átadása, illetve az új tulajdonosok beköltözése nagyon elhúzódik. Kifogásolták azt is, hogy a lakás megtekintésére nagyon rövid időt (3 percet) engedélyeznek. A rövid idő alatt észrevett hiányosságokat csak a lakás árának befizetése és a beköltözés után jelenthetik az OTP-nek. Ekkor már a javításokat nehezebb elvégezni.

Egészségügyi II. alapszervezet

Keresztmetszet egy városról – szerkesztette: Takács István

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..