Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1984. november-december hó

1984 végén komoly gondok voltak a kereskedelmi ellátással Kazincbarcikán. Néhány hiánycikk „kedvezőtlenül befolyásolta a közvéleményt”, úgymint paprika, bors, televízió és automata mosógép. A rendőrség melletti húsboltban az eladó dohányzott kiszolgálás közben. A 112-esben fáztak a gyerekek.

November hó

Az utóbbi időben egyre több panasz merült fel a kereskedelmi ellátással szemben. Az utóbbi hetekben alig van száraz és füstölt áru a boltokban. A hétvégi elősütött kenyerek minősége nem megfelelő. Nem lehet olcsóbb húsárut kapni, üresek a hűtőpultok.

Egészségügyi II. alapszervezet

December hó

Nagy gondunk van a szénellátással. Gyakran nincs szén, egyik napról a másikra is bizonytalan, hogy kapunk-e egy kocsival. A gyerekek fáznak, különösen gond ez a kollégistáknál.

112. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet

Városunkban az alapvető élelmiszer-ellátás jó. Hiányosságként említjük meg és érthetetlennek tartjuk, hazánk ún. „paprikatermelő”, mégsem lehet kapni heteken keresztül. Tv-t szintén két gyárunk is gyárt, mégsem lehet heteken keresztül vásárolni, úgyszintén automata mosógépet sem.

BAZ Megyei Vízművek pártalapszervezete

Helytelennek tartjuk, hogy a rendőrség melletti húsboltban az eladó dohányzik kiszolgálás közben.

MSZMP óvodai pártalapszervezet

Háttérben a húsbolt, itt lehetett nézni a halakat is a kirakatban (Fotó: Czégényné Orbán Piroska – KDK)

A város ellátását alapvetően jónak ítélik meg dolgozóink, azonban néhány hiánycikk – bors, paprika stb. – kedvezőtlenül befolyásolja a közvéleményt.

(IV. pártvez. karbant. főosztály) BVK pártbizottság

A Derkovits tér és Paál László tér környéki lakók örömmel tapasztalják, hogy a terület rendezése nagy léptekben folyik. Helyesnek találnánk lakógyűlésen ismertetni a sok száz gyerek szempontjából nem közömbös játszóterekkel kapcsolatos elképzeléseket.

Borsodi Hőerőmű pártbizottsága

A herbolyai új lakótelep lakosai szívesen vállalnák társadalmi munkában a járda kiépítését. Ez sok bosszúságtól mentené meg az itt élőket.

(XXI. alapsz. MEO) BVK pártbizottság

A Rózsa Ferenc úton nincs megoldva az út takarítása a VGV részéről. Ott hajtják az állatokat végig, de azután senki nem teszi rendbe az utat. A téli időben sok bosszúságot okoz az utak sózásából adódó kár. Már a síkosságot más anyaggal is meg lehet szüntetni. Miért nem lehet itt a városban is más megoldást alkalmazni só helyett?

105. sz. Szakmunkásképző Intézet pártszervezete

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..