Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1984. január hó

Nagy-nagy örömmel írunk városunk új létesítményéről: a véradó állomásról. Végre egy korszerű, nem zsúfolt, a betegeket nem riasztó építmény. Tisztaság, rend uralkodik ott. Köszönet érte.

Örömmel vettük, hogy Kazincbarcikán megjelentek a karszalagos környezetvédelmi őrök. Reméljük, hogy munkájuknak eredménye is látszani fog.

Újvárosi Ált. Iskola alapszervezete

Javasolják a dolgozók, hogy a csónakázótavat tegyék alkalmassá korcsolyázásra, rendszeresen takarítsák el a jégről a havat. (VIII. alapsz. beruh. főosztály)

BVK pártbizottság

A város parkjainak állapota kívánnivalót hagy maga után az utóbbi két évben. A városban egyre erősödik a forgalom. Dolgozóink kérik, hogy a gyalogosforgalom megkönnyítése érdekében legalább a gimnázium előtti útkereszteződőshez és az erőmű elé a 26-os útra jelzőlámpát szereltessenek fel.

A MOKÉP a „Bosszúvágy” c. film vetítéséhez (III. helyáras) olyan kópiát küldött, amelynek a vetítését meg kellett szüntetni. Akik megnézték, csak bosszankodtak. Magas helyárért élvezhetetlen filmet láttak.

Borsodi Hőerőmű Vállalat MSZMP üzemi bizottsága

Valamit tenni kellene az ellen, hogy a „guberálók” ne túrják át lépten-nyomon az utcai kukákat, ne szórják szét az utcákon, járdákon a szemetet. Hétfőnként olyan az utca, mint a „tájkép csata után”. Ez nemcsak esztétikai szempontból helytelen, közegészségügyi és járványügyi szempontból is súlyosan kifogásolható.

Egészségügyi I. pártalapszervezet

Kazincbarcikán és vonzáskörzetében az ünnepi ellátást élelmiszerekből mind mennyiségileg, mind minőségileg kielégítőnek tartották. Problémaként jelezték viszont az ünnep előtti PB palackosgáz-ellátást (félnapokat álltak a telep előtt, mivel ki volt írva az érkezés várható időpontja, de ez általában 1-2 nappal eltolódott).

Habselyem Kötöttárugyár alapszervezete

Szintén több éve jelezzük, hogy a Városgazdálkodási Vállalat a téli időszakban nem takarítja azokat a járdákat, ahol nincs házfelügyelő. Jelzésünk úgy látszik hiábavaló, mert semmiféle változás nincs, továbbra is csúszósak, havasak a járdák, a lépcsők. Jó lenne ezen a téren is egy kicsit nagyobb odafigyelés a részükről!

Kertváros I. sz. Ált. Iskola alapszervezete

A város egyetlen benzinkútja nagyon szerencsétlen kialakítású, csak egy oldalon lehet tankolni. A töltőhelyek egymás után vannak. Célszerű lenne úgy kialakítani, hogy a töltőhelyek két oldalról legyenek megközelíthetők.

Borsodi Hőerőmű V. üzemi pártbizottsága

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..