Keresztmetszet egy városról – információs jelentések: 1984. április hó

Ebben a hónapban a Május 1. út 50., 54. lakói nagyon örültek, hogy lassan 4 hónap után elkezdte a VGV a lakásokban a meleg víz bekötését, ám sajnos húsvétra sem készültek el vele, a Városi Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága fölöttébb érdekes hasonlattal élt ez ügyben… A Borsodi Hőerőmű Vállalat üzemi bizottsága pedig szomorúan tapasztalta, hogy városunk fejlődésével nincs szinkronban a nyilvános illemhelyek telepítése. Lássuk hát konkrétan, min bosszankodtunk 1984 áprilisában!

Több óvodából jelezték, hogy a játszóterek ápoltsága erősen kifogásolható. Pl. 5. sz. óvoda – Építők útján, Május 1. úton. Piszkosak, rendezetlenek, sok a törött üveg, a homokozókban nincs homok. A 8. sz. óvoda előtt több kitaposott ösvény van. Kérnék, hogy itt járdát létesítsenek.

Óvodák MSZMP alapszerv. 10. sz. óvoda

Szomorúan tapasztaljuk, hogy városunk fejlődésével nincs szinkronban a nyilvános illemhelyek telepítése. Mindössze kettőt létesítettünk, de ezek sem mindig üzemelnek. Többre lenne szükség egy 40 000-res városban.

Borsodi Hőerőmű Vállalat üzemi bizottsága

Örülünk a Kertvárosban megnyílt szolgáltatóháznak, külön a postahivatalnak. De sokak kérése, hogy bővítsék a posta szolgáltatását. Hiszen az eddigi gondunk továbbra is megmaradt. Ha valakinek csomag érkezik és nincs otthon, akkor a csomagot délután csak a városi nagypostán lehet átvenni. Ez a gond továbbra sem megoldott.

112. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet

Az itt lakók nagyon örültek, hogy lassan 4 hónap után elkezdte a VGV a lakásokban a meleg víz bekötését (Május 1. út 50., 54.). Abban a reményben voltak, hogy a legkésőbb húsvétra meleg vízzel locsolkodhatnak, de sajna ez az optimista reményük nem vált be, mivel a munkálatokkal úgy haladnak, mint a csiga, ill. úgy készül a meleg víz bekötése, mint a lucaszék.

Városi Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Keresztmetszet egy városról 1984-88. Szerkesztette: Takács István

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..