Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1985. május hó

Nagyon sok a kutya a városban, impozáns üzletház nyílt a Derkovits téren, ám a húskészlet megvételre nem igazán kínálja magát, magyarul: fekete. A Csónakázó-tó vize piszkos, bűzös. Vannak azért jó hírek is: a patyolat ismét tiszta, és dicséret illeti a J melletti zöldségest is. Bár… előbb is kinyithatna.

Nagyon sok a kutya a városban – kóbor kutyák is vannak –, veszélyeztetik a gyerekeket. Gyakran megharapják őket, a parkokban sétáltatják a kutyákat, de a gyerekek nem játszhatnak a füvön. A környezetvédelem nem tartozik a kutyákra és gazdáikra?

Sütőipari V. pártalapszervezete

A Derkovits téren megnyílt egy új ÁFÉSZ élelmiszer-áruház. Örülünk az impozáns üzletháznak, úgy találjuk, hogy árukínálata változatosabb a környékbeli ABC-áruházakénál. Nem fogadható el azonban, hogy a hűtőpultban tárolt húskészletük fekete, állott, megvételre nem kínálja magát.

Borsodi Hőerőmű Vállalat pártszervezete

Regőci Krisztián Csaba fotóján a ABC, alatta a virágüzlet. “85 késő őszén vagy telén készülhetett a kép, a végállomáson parkoló busz a néhai BX 97 66, később BHR 363, ami 85-ben érkezett a helyi üzemegységhez” – állapította meg Kósa Béla a KDK-n

A lakosság, de a környező községek lakói is dicsérik az Építők útjai (J étterem melletti) zöldségesbolt szép és jó minőségű, és főleg választékos áruit. Csupán azt kifogásolják, hogy későn nyit ki, reggel 8 órakor.

A lakók jelezték, hogy az általunk jelzett gyorstisztító szalonban a ruhák tisztítása és vasalása ismét jónak, elfogadhatónak tartható, mondható. Dicséret illeti az ottani dolgozókat az észrevételezett hibák, jelenségek, észrevételek gyors és hatásos kijavításáért.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Tudomásunkra jutott egy felmérés eredménye, mely szerint a középiskolai tanulók mintegy háromnegyede gerincferdülésben szenved. Az úszás nagyon sokat segítene – az orvosok megállapítása szerint. Ez nálunk nem megoldható, még nyáron sem. Ez az állapot nagyon sürgeti a fedett uszoda megépítését. Bizonyára a lakosság is vállalna áldozatot a létrehozásáért.

Pollack M. Általános Iskola

Fontos és kedvelt kirándulóhely a csónakázótó és környéke. Dolgozóink azonban kifogásolják, hogy a tó vize eléggé szennyezett, piszkos, bűzös. Nagyobb gondot kellene a tó tisztaságára fordítani. Ugyanez vonatkozik a rönkvár környékére is.

VGV pártalapszervezete

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek)

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..