Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1985. június hó

Az áruellátás kielégítő, de az árak lassan megfizethetetlenek. A maszekoknál jóval olcsóbb a zöldség-gyümölcs, mint az állami boltokban, ráadásul így is a duplája, mint ha Miskolcon vásárolnánk. A kertvárosi óvodások június 19-én még egy élelmezési problémával szembesültek: aznap lencseleves és zöldborsófőzelék volt az ebéd…

A magánlakás-építéssel foglalatoskodó dolgozóink részéről érkezett panasz az új Tüzép-telep kínálatára és az értékesítés gyakorlatára egyaránt. A telep dolgozói ugyanis előbb a drágább importanyagokat (pl. kéménytégla) adják el.

MÁV Berente Szénpu. alapszervezete

Az áruellátás kielégítő, de az árak lassan megfizethetetlenek. Miért kerül duplájába Kazincbarcikán az áru (zöldség-gyümölcs), mint Miskolcon?

Sütőipari Vállalat

Dolgozóink, háziasszonyaink szeretnének választ kapni, hogy az állami üzletekben miért jóval drágább a zöldségáru, a gyümölcs, mint a maszekoknál, szabad egységes elárusítóknál. Egy-két éve még fordított volt a helyzet. Mire vezethető ez vissza?

ÉRV pártvezetőség

Dolgozóink jelezték, hogy a fogászati rendelésen tarthatatlan állapot uralkodik. Délután csak húzást vállalnak (töméshez, új fog készítéséhez szabadságot kell kivenni).

(V. PV. XXVIII. asz.)

A városi rendelőintézet várója nagyon zsúfolt, levegőtlen. Kérnek elhelyezni fogasokat és néhány db. „ion kontroll” készüléket (Vöröskereszt).

BVK

Sokan nem értik, hogy városfejlesztés vonatkozásában a 26-os út–Sajóivánka által határolt területe miért nincs figyelembe véve, hisz a város terjeszkedésére az kimondottan alkalmas lenne, tereprendezésre szinte nem is lenne szükség.

MÁV Berente Szénpu. alapszervezete

A Kertvárosban, ill. annak környékén lakók körében általános elégedettséget keltett az új 100 fős óvoda megnyitása az elmúlt évben. Azonban a június hónapban rendkívül sok panasz érkezett a fenti óvoda élelmezésével kapcsolatban. Főként az ebéd minősége kritikán aluli, amellett az étrend összeállítása is a szakértelem hiányára utal. Június 19-én pl. lencselevest és zöldborsófőzeléket adtak a kicsiknek, ami a felnőttek emésztőszerveit is igénybe vette. Ugyanebben az időszakban fordult elő sületlen sütemény és maggal együtt kivert cseresznyehab is.

BAZ megyei Kézműipari Vállalat

Kertvárosi óvodások – forrás: Széplaki Kálmánné (KDK)

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek)

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .