Keresztmetszet egy városról ‒ információs jelentések: 1985. július hó

Folyó hó 15-én hiánycikk volt a városban a tej, az egyetlen játékbolt már hónapok óta zárva, ezért Miskolcra kell menni játékért. Hogy lehet így gazdálkodni okosan? A kórházban a beteglátogatások idején tűrhetetlen állapotok uralkodnak, a kuruc lovas dárdája pedig elfáradt az évek során…

Az alapvető élelmiszerek tekintetében nincs probléma, mindenkor kaphatók, a tej minősége is javult. Azonban előfordult f. hó 15-én, hogy du. hiánycikk volt a városban a tej.

BAZ megyei Kézműipari V. pártalapszervezete

Raktári dolgozóink jelzik, hogy a városban nincs egy játékbolt, ami van, az hónapok óta zárva van, ezért gyermeknap előtt is játékvásárlás miatt Miskolcra kellett menni.

Habselyem Kötöttárugyár 4. sz. gyára pártalapszervezete

A beteglátogatás idejére társadalmi segítséget kérünk, mert a jelenlegi állapot a látogatók egy részének kulturálatlan magatartása miatt tarthatatlan. A portán szolgálatot teljesítők sem idegileg, sem fizikailag nem bírják a munkájukat elvégezni.

Városi Kórház II. sz. eü. pártalapszervezete

A Pince sori lakók észrevételezik, hogy a szennycsatorna még itt nincs megépítve. A derítők nem szívják el a szennyvizet, kifolyik és a csapadékvíz-elvezető árokba folyik, ott bűzlik. Félő, hogy az ott lakók fertőzésnek vannak kitéve emiatt.

Szakszervezetek Szakmaközi Bizottsága

Városunk a szobrok városa, erre büszkék vagyunk. Ezen szobrokra is figyelni kell. A Rákóczi téri lovas szobornál a dárda elkorrodált állapotú. Kérésünk, amennyiben lehetséges, korrózióálló anyagból cseréljék ki.

Borsod megyei Kézműipari V. pártalapszervezete

Már nem korrodál. Más szelek fújnak…

 

Keresztmetszet egy városról (1984-1988) – a kiadványt szerkesztette: Takács István (a fotók illusztrációk, az eredeti kiadványban nem szerepeltek)

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .