Irodalom, egészségmegőrzés, jótékonykodás és városszépítés: Önkéntesek Hete Kazincbarcikán

borsod_media_ugynoksegHétfőn emlékfaültetéssel és ünnepi megnyitóval vette kezdetét a XV. Önkéntesek Hete rendezvénysorozat Kazincbarcikán.

A jubileumi esemény attól is különleges, hogy a szervező, Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF) idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját.

A barcikai civilek 2001-ben csatlakoztak az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos programjaihoz, és azóta minden esztendőben megrendezik azt. Idén, kissé rendhagyó módon, emlékfaültetéssel kezdődött a program, a közkedvelt Csónakázó-tó parkjában ültettek el közösen egy kőrisfacsemetét a résztvevők. Csakúgy, mint másfél évtizede, hiszen az első Önkéntesek Hetének zárásaként 2001-ben is volt egy közös faültetés, s bizony jó néhányan akkor is és most is tagjai a helyi civilszervezeteknek.

11

Az ünnepi megnyitóra egy közeli hotel konferenciatermében került sor, ahol a SeptoForte nevű, kodályos művésztanárokból álló énekegyüttes szórakoztatta a közönséget. Ezt követően Klimon István alpolgármester és Papp Mónika, a Szikra Önkéntes Centrum szakmai vezetője méltatta a színes és gazdag kazincbarcikai civil életet. Dienes Mária, a KEF elnöke „Jót tenni jó!” címmel tartott egy visszaemlékező előadást, felelevenítve az elmúlt tizenöt esztendő legfontosabb és legszebb pillanatait.

A dupla jubileum kapcsán kimagasló önkéntes munkájáért közel negyven aktivista kapott oklevelet és díszsálat, míg a KEF elnökének, Dienes Máriának a Szikra Önkéntes Centrum külön megköszönte eddigi munkáját és civiltevékenységét.

Kedden egészségmegőrző előadás, szerdán őszi irodalmi délután volt az Önkéntesek Hete programjában, csütörtökön ruhaosztás, IKSZ tájékoztatás és civilbörze várja az érdeklődőket. Pénteken és szombaton karitatív megmozdulásokat szerveznek, míg október 17-én, hétfőn a „Tiszta, virágos mozgalom” díjátadó ünnepségével zárul a XV. Önkéntesek Hete Kazincbarcikán. 2016-ban a rendezvénysorozat szervezői közé hét önkéntesekből álló csoport tartozik, míg aktív résztvevőként húsz szervezet kapcsolódik be a programokba.

8


A 20 éves Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma és a 15 éves Önkéntesek Hete alkalmából kimagasló önkéntes munkájáért kitüntetésben részesült:

 1. Nagy Imre
 2. Tóth János
 3. Bene Sándor
 4. Binó Imre
 5. Bíró Anikó
 6. Harsányiné Kovács Marianna
 7. Hegyaljai Béláné
 8. Pelle Anna
 9. Lőw Ferencné
 10. Budai Istvánné
 11. Tokai Edit
 12. Andrásfalvy János
 13. Begov Ferencné
 14. Fancsik József
 15. Tomkóné Kiss Mária
 16. Gergelyné Szűcs Márta
 17. Plajer János
 18. Kléri Roland
 19. Vakter Mihály
 20. Gerendai Sándorné
 21. Harnócz Istvánné
 22. Várhelyi Zsuzsanna
 23. Horváth Lászlóné
 24. Jancsurák Jánosné
 25. Török Dezsőné
 26. Csősz Béláné
 27. Binó Imréné
 28. Antal Tiborné
 29. Jancsurák Lajosné
 30. Krokavecz Béláné
 31. Mizsei Sándorné
 32. Bukodiné Sólyom Ilona
 33. Pásztor László
 34. Faragó Lászlóné
 35. Klinszky Béláné
 36. Papp Mónika
 37. Göndör Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..